• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ankara 21 °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putinle Ateşkesi Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putinle Ateşkesi Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, görüşmede; Suriye'de bu gece başlayacak ateşkes ve Astan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir telefon görüşmesi gerçekleştirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, görüşmede; Suriye'de bu gece başlayacak ateşkes ve Astana sürecinin ele alındığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasında gerçekleştirilen telefon görüşmesine ilişkin, yazılı bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmede, bu gece başlayacak olan ateşkes konusu ve Astana sürecinin ele alındığını kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye’nin Halep’te ağırlaşan durum üzerine Aralık ayı başında çatışmaların durması ve insani yardımların önünün açılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat takibiyle ve talimatlarıyla yoğun diplomatik çaba içine girdiğini hatırlattı.

“ASTANA SÜRECİNİN BAŞARIYA ULAŞMASI İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR”

Bu çerçevede, Suriyeli muhalifler ve Rusya Federasyonu temsilcilerinin ülkemizin kolaylaştırıcılığında Ankara'da görüşmeler yürüttüğünü ve neticesinde rejim ile muhalefet arasında mutabakata varıldığını ifade eden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, mutabakatın bu gece yarısı ülke genelinde hayata geçirileceğini belirtti.

Açıklamasında; “Ülkemiz bunu Suriye ihtilafında önemli bir adım olarak görmektedir. Rusya Federasyonu’yla birlikte garantör sıfatıyla bu düzenlemeye destek veriyoruz. Ateşkes tabiatıyla BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü olarak kabul edilen grupları kapsamamaktadır” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, şöyle devam etti: “Düzenleme Halep'te tesis edilen ateşkesin ülkenin diğer bölgelerine teşmil edilmesi, insani erişimin kesintisiz sağlanması ve siyasi sürecin canlandırılmasını amaçlamaktadır. Astana sürecinin başarıya ulaşması için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışmaları ve girişimleri devam edecektir.” / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.