• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 20 °C
  • Ankara 16 °C

Aliağa Körfezine Yapay Resif Projesi

Aliağa Körfezine Yapay Resif Projesi
İzmir’in Aliağa ilçesinde Cumhuriyetin 100.Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Nice 100 Yıllara Denizden Gelen Sağlıkla’ Etkinliği’ düzenlendi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde Cumhuriyetin 100.Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Nice 100 Yıllara Denizden Gelen Sağlıkla’ Etkinliği’ düzenlendi. 

Aliağa Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çakmaklı Mahallesi’nde organize edilen programa; Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, TCSG - 61 Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Can Gökgöz, İzmir Tarım ve Orman İl Müdür Levent Özkan, Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal, Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Naci Biçer, Çakmaklı Mahalle Muhtarı Ahmet Kahraman, Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Serdar Berk, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ufuk Yıldırım, S.S. Aliağa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hakan Şengül, Çakmaklı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdoğan Özel, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

“Aliağa’da Ciddi Anlamda Potansiyel Su Ürünleri Avcılığı ve Yetiştiriciliği Yapılıyor”
İzmir Valiliği’nin katkılarıyla denize kıyısı olan ilçelerde eş zamanlı olarak balık ekmek dağıtımı ve su ürünleri tanıtım organizasyonu yapıldığını belirten Aliağa Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mazlum Selim Aksakal, “İzmir ilimiz genelinde 30 balıkçı barınağımız, 1780 plakalı teknemiz ve kıyı şeridi olarak da 629 km’lik bir kıyı şeridimiz bulunuyor. Aliağa sınırları içerisinde 3 adet su ürünleri kooperatifimiz, 2 balıkçı barınağımız, 2 adet karaya çıkış noktamız var. Ayrıca 58 tane ticari plakalı teknemiz, 103 tane gerçek kişi ruhsat tezkeresine sahip balıkçımız bulunuyor. Aliağa’da ciddi anlamda potansiyel su ürünleri avcılığı ve yetiştiriciliği yapılıyor. Aliağa’da bugüne kadar avcılıkta yakalanan 145 ton su ürünleri, üretimi yapılan da 130 ton, toplamda da 275 ton su ürünleri ilçemizden çıkarılmıştır. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlama etkinlikleri kapsamında su ürünleri tanıtımı ve balık ekmek programında burada bize ev sahipliği yapan Çakmaklı Balıkçı Barınağı’nın yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yapay Resifler Balıkçılığa Katkı Sağlayacak
Balık popülasyonunun artırılması için bakanlık, kaymakamlık, üniversite ve Aliağa Belediyesi iş birliğinde çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Aliağa, güçlü sanayi yatırımlarının yanı sıra turizm, tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanında da büyük bir potansiyele sahip. Aliağa körfezinde balık popülasyonunun artırılması amacıyla geçen sene üniversite iş birliğinde hazırlanan yapay resif projemiz Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından onaylandı. Önümüzdeki günlerde Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla körfezimizin farklı bölgelerine 600 adet yapay resif bırakılacak. Yapay resifler sayesinde balık üretimimiz önümüzdeki birkaç yılda ciddi manada artacak. Balıkçılarımız da bu sayede iyi gelirler elde edebilecek. Bu proje sade balıkçılarımız için değil dalgıçlık için de önemli. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. İnşallah ülke olarak daha güçlü bir şekilde daha ileriye, güçlü adımlarla hep birlikte bakacağız” dedi.Yapılan konuşmaların ardından tekne gezisi, sonrasında ise katılımcılara balık ekmek ikramları yapıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.