• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 18 °C
  • Ankara 21 °C

Müsavat Dervişoğlu: "Genel Başkanlığa Adayım"

Müsavat Dervişoğlu: "Genel Başkanlığa Adayım"
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmayacağını açıklamasının ardından, partisinin gelecek seçimli kurultayında genel başkanlık için adaylığını duyurdu.

Müsavat Dervişoğlu, sosyal medyasından yaptığı açıklamada, İYİ Parti'nin kurucusu ve şu anki Genel Başkanı Meral Akşener'in 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak Olağanüstü Kurultay ile ilgili aldığı kararı saygıyla karşıladığını belirtti. Akşener'in aday olmayacağını kamuoyuna ilan etmesiyle birlikte, Dervişoğlu bu önemli göreve talip olduğunu ifade etti. 

Dervişoğlu, partisinin ve ülkenin karşı karşıya olduğu zorlukların farkında olduğunu ve bu kritik dönemde sorumluluktan kaçmanın mümkün olmadığını vurguladı. Bu süreçte, İYİ Parti'nin kuruluşundan bu yana emek veren Meral Akşener ile görüşüp, hayır duasını almayı ve değerli dava arkadaşları ile teşkilat mensupları ile istişarelerde bulunmayı planladığını belirtti. 

Adaylığını duyuran Dervişoğlu, aldığı kararın ülkeye, millete ve partiye hayırlar getirmesini dilediğini ve 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay'da Genel Başkanlığa aday olacağını kamuoyuna bildirdi. 

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, 27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Kurultayımızla ilgili bir açıklamada bulunmuş ve kapsamlı bir değerlendirmeyle birlikte aday olmayacaklarını kamuoyuna ilan etmişlerdir. Aldıkları kararı her zaman olduğu gibi saygıyla karşılıyorum. Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir. Sürecin, usulüne ve geleneklerimize uygun olarak yürütülmesini temin amacıyla; Öncelikle partimizin kurulduğu günden itibaren büyük emekler sarf ederek bugünlere gelmesini sağlayan Kurucu Liderimiz ve aile büyüğümüz Sayın Meral Akşener’i ziyaret edip hayır duasını alacak, sonrasında da değerli dava arkadaşlarımız ve teşkilat mensuplarımızla birlikte partimizi TBMM’de temsil eden değerli milletvekillerimizle istişarelerde bulunacağım. Aldığımız kararın ülkemize, milletimize ve partimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ederim. 27 Nisan 2024 tarihinde yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Kurultay’da Genel Başkanlığa aday olacağımı kamuoyunun bilgi ve takdirlerine arz eder, saygılar sunarım." Dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.