• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 21 °C

İnan’dan İAOSB’nin genişleme alanı projesine tam destek

İnan’dan İAOSB’nin genişleme alanı projesine tam destek
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, ileri teknolojili ve katma değerli ürünleri üretecek yaklaşık 200 firmanın hayata geçirilmesi ile Türk sanayinin ve ekonomisinin değerli bir devinime sahip olacağına dikkat çekti.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin (İAOSB) gündeminde yer alan genişleme alanı ile ilgili İAOSB Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, “İleri teknoloji ürünleri üretmek için organize sanayi bölgenizi genişletmeyi planladığınız bu proje aslında milli bir taleptir” ifadesinde bulundu. 

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, ileri teknolojili ve katma değerli ürünleri üretecek yaklaşık 200 firmanın hayata geçirilmesi ile Türk sanayinin ve ekonomisinin değerli bir devinime sahip olacağına dikkat çekti. Karace, genişleme alanının hayata geçirilmesi ile açılacak işletmelerde yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceğini vurgulayarak; “Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi ve Çiğli Askeri Havaalanı ile Bölgemiz arasında bulunan ve Mülkiyeti Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama AŞ’ye ait olan yaklaşık 3 milyon 700 bin metrekarelik alanda sanayi tesislerinin yanı sıra teknoloji geliştirme bölgesi, mükemmeliyet merkezi, teknik alt yapı alanı, idari ve sosyal tesis alanı ile hizmet destek alanı gibi alanlara da yer verilecek. Kuş cennetinin yakınında yer alan bu alanda aynı zamanda millet bahçesi, yeşil alan ve flamingo gözlem ve koruma sahası ile kuşların su ihtiyacını gidermek için suni göletler de olacak. Böylelikle sanayi, ekonomi ve istihdam gelişirken çevre ve doğal yaşam da korunmuş olacak” ifadesinde bulundu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan da sanayinin gelişimi için gösterdikleri gayretten dolayı İAOSB Yönetim Kuruluna teşekkür ederek; “İhracat odaklı yatırım projelerinin desteklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu proje yalnızca İAOSB’ye ya da İzmir’e değil, tüm ülke sanayine değerli katkılar sunacaktır. Bu çalışma aslında milli bir taleptir. Dünyanın her ülkesinde büyük destek gören orta-yüksek teknoloji üretimine odaklanırsak, sanayinin ışığında milli hasılamızı da yükseltmiş oluruz. Genişleme alanına kurulacak 200 firmanın da bacasız, ileri teknoloji üretimine odaklanması Türkiye’miz için büyük bir kazanım olacaktır” dedi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.