• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Ankara 23 °C

Hakan Şimşek'ten Başkan Tunç Soyer'e: "Yeni Şakran Halkı Sizi Affetmeyecek"

Hakan Şimşek'ten Başkan Tunç Soyer'e: "Yeni Şakran Halkı Sizi Affetmeyecek"
2022’de İhalesi Yapılan Ve 300 Günde Bitecek Olan Şakran Kanalizasyonu Yerinde Sayıyor. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Ve İBB Meclis Üyesi Hakan Şimşek Başkan Tuç Soyer’e Tepki Gösterdi: “Bir İş Bu Kadar Yavaş Gidiyorsa, Vay Şakran’ın Haline”

2022’de İhalesi Yapılan Ve 300 Günde Bitecek Olan Şakran Kanalizasyonu Yerinde Sayıyor. Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Ve İBB Meclis Üyesi Hakan Şimşek Başkan Tuç Soyer’e Tepki Gösterdi: “Bir İş Bu Kadar Yavaş Gidiyorsa, Vay Şakran’ın Haline”

Aliağa’nın turistik beldesi Yeni Şakran mahallesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan arıtma ve kanalizasyon işinde yaşanan gecikmeler vatandaşı çileden çıkardı. Sosyal medyadan sık sık şikâyetlerini dil getiren Yeni Şakranlılar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Arıtma ve Kanalizasyon işinin kaplumbağa hızında ilerlemesinden rahatsız. Yeni Şakran’ın büyük bir probleme dönüşen bu altyapı eksikliği İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisinin son toplantısına da yansıdı. Büyükşehir Meclis toplantısında söz alan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Hakan Şimşek yatırımdaki gecikmeye sert tepki gösterdi. 
5 yıldır Yeni Şakran’ın kanalizasyonunun yapılması için Büyükşehir Belediyesinden hizmet beklendiğini ancak defalarca dile getirilmesine karşın ihalenin ancak 2022 Ağustosunda yapılabildiğini söyleyen Şimşek, bu kez ihalede işin 300 günde bitirilmesi öngörülmesine rağmen projenin ilerlemediğini söyledi. 

“Bir İş Bu Kadar Yavaş Gidiyorsa, Vay Şakran’ın Haline”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Hakan Şimşek “2019 yılından bu yana tam 22 meclis toplantısında Yeni Şakran’ın Kanalizasyon ve arıtma ihtiyacını dile getirdik. Nihayet 2022 Ağustosunda ihale bitip yer teslimi yapıldı. İhale kapsamındaki işin 300 günde bitirilmesi öngörüldü. İşin bitmiş olacağını düşünerek tam bir yıl sonra 31 Ağustosta proje alanına gittim. 50 m2 bir şantiye binası ve alanda toplam 20 ton demirden başka bir şey yok. Bir iş bu kadar yavaş gidiyorsa, vay Şakran’ın haline” diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesine ve başkan Tunç Soyer’e tepki gösterdi. 

“Yeni Şakran Halkı Sizi Affetmeyecek”

Yeni Şakran’da yaşayan vatandaşların en büyük sorununun atık suyla ilgili şikâyetler olduğunu söyleyen Şimşek, “Biz yolları hadi arıtma yapılıyor kanalizasyon da yapılsın bir defa para harcansın diye bekletmiştik. Artık insanların tahammülü yok. Çünkü yaz sezonunda tozdan, topraktan evlerinin önünde oturamaz hale geldiler. Mecburen o yolların da tadilatlarını yapmak zorunda kaldık. Sabrımızı çok zorladık.” Diyen hakan Şimşek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e “Şakran halkı sizi bu konuda affetmeyecek Sayın Başkan. Bunu çok iyi bilin. Bu konuda iradenizi lütfen hızlı bir şekilde aktive edin. Buranın bir an önce bitirilmesini sağlayın” diye seslendi. 

İzsu Bürokratının Cevabı Şaşırttı: “Genel Müdürümüzü Sahaya Davet Ettik”

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Şimşek’in konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdür Yardımcısı Onur Demirci’ye dönerek “Şakran’daki arıtma tesisiyle ilgili son durum nedir? Bir bilgi verir misiniz?” dedi.
Bunun üzerine söz alan Demirci, “Evet Başkanım. Hakan Başkanımızın da dediği gibi şu an temel atma gibi bir şey gözükmüyor dense de geçen hafta yüklenici ile ilgili biraz sıkıntılar yaşadık. Genel müdürümüzü de sahaya davet ettik kendisini. Son uyarımızı yaptık.” diyerek Hakan Şimşek’in sahadaki tespitlerini teyit etti.  

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.