• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 20 °C

Ekim Ayında Siyaset Gündeminde Neler Yaşandı…

Ekim Ayında Siyaset Gündeminde Neler Yaşandı…
OHAL dönemi sonrası başlatılan FTÖ soruşturması tüm hızıyla devam ederken, tutuklu ve gözaltına alınan kişilerin sayısı arttı.

EKİM AYINDA SİYASET GÜNDEMİNDE NELER YAŞANDI…

OHAL dönemi sonrası başlatılan FTÖ soruşturması tüm hızıyla devam ederken, tutuklu ve gözaltına alınan kişilerin sayısı arttı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partilerin grup toplantılarında başkanlık ve idam cezası tartışmaları yine gündeme geldi. Diğer yandan Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam etti. İşte Medya Takip Merkezi’nin (MTM) hazırladığı medya araştırmasının detayları…

OHAL döneminin başlatılmasıyla FETÖ/PYD kapsamında birçok kuruma yapılan soruşturmalar sürerken, görevden uzaklaştırma, gözaltına alma ve tutuklu yargılanma süreçleri de hız kesmeden devam etti. FETÖ Terör Örgütü, 332 bin 16 habere konu edildi. 15 Temmuz darbe girişimi ise 305 bin 711 haberle gündemde sıcaklığını korumaya devam ederken, 3 ay daha uzatılan OHAL dönemi 57 bin 996 haberlere konu oldu.

Gündemde öne çıkan başlıklar arasında 78 bin 220 haberle Silahlı Kuvvetlerin sınır ötesi operasyonları yer aldı. Türkiye’nin Musul operasyonuna katılmasına Irak karşı çıkarken, Suriye cephesinde de tansiyon yüksekti. Suriye’de 72 gündür yürütülen Fırat Kalkan Harekâtı kapsamında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, terör örgütünün ele geçirdikleri bazı köyleri geri aldıklarını açıkladı. Fırat Kalkanı Operasyonları, 61 bin 911 haberle basına yansıdı.

Meclis’te partilerin grup toplantılarında idam cezası ve başkanlık sistemi tartışmaları yer almaya devam etti. Başbakan Binali Yıldırım, siyasi partilerle mutabakat yapılması halinde idam cezasıyla ilgili “sınırlandırılmış bir düzenleme yapılabileceğinden” söz etti. MHP Lideri Devlet Bahçeli, “AK Parti hazırsa, MHP de hazırdır” sözleriyle iktidarın yanında yer aldığını belirtirken; Binali Yıldırım, Devlet Bahçeli’nin başbakanlık ve idam cezası ile ilgili “millet ve menfaati öne çıkaran” açıklamalarından dolayı teşekkür etti. CHP kanadı ise idam cezasının getirilmesi halinde FETÖ’nün iadesinin gerçekleşemeyebileceğini belirtti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili açıklamalarında, idam teklifin Meclis’ten geçmesi halinde idam cezasını onaylayacağını belirtti. Başkanlık Sistemi, 42 bin 951 haberle yer alırken, İdam cezası, 3 bin 775 habere konu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Moskova ziyareti sonrası, Rusya ile olan ilişkiler farklı bir döneme girdi. Türkiye ve Rusya’nın Türk Akımı projesini imzalamasının ardından ekonomik alanda ilişkilerin önünün açılacağı konuşuldu. Uçak krizi nedeniyle Türk ürünlerine getirilen kısıtlamanın kaldırıldığını belirten Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini de hayata geçirmek istediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Türk Akımı projesi üzerinde çalıştıkları yönünde açıklama getirdi. Türk Akımı, medyada 10 bin 80 habere konu oldu./ EGE BASIN GRUBU

 

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.