• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Ankara 17 °C

Ege üniversitesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Ege üniversitesi'nden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
EÜTF Hastanesine; yoğun bakım üniteleri, doğum ve hasta hazırlık odaları, cerrahi salonlar bulunan üç katlı Merkezi Ameliyathane kazandırıldı.

EÜTF Hastanesine; yoğun bakım üniteleri, doğum ve hasta hazırlık odaları, cerrahi salonlar bulunan üç katlı Merkezi Ameliyathane kazandırıldı. Tüm klinikler ve Anabilim Dalı Başkanlıkları ile laboratuvar alt yapısı baştan sona yenilenerek dünyanın en ileri teknolojileri ile donatıldı. Tüm borçları ödenen EÜTF Hastanesinin 2024 yılında yerinde yeniden yapılması ihalesi gerçekleştirilecek. Kampüsün merkezine 10 bin 992 metrekare alanıyla 91 derslik kapasiteli 2 bin 740 öğrenciye eğitim verecek modern Yabancı Diller Yüksekokulu binası inşa edildi. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümüne 10 araştırma, 9 lisans eğitimi laboratuvarı ile 45 ofis kapasiteli ek bina kazandırıldı. 10 bin metrekarelik kullanım alanı olan, bölgedeki engelli vatandaşların da tedavilerini rahatça gerçekleştirebildiği “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi” hizmete açıldı. Rektör Prof. Dr. Budak, “ Tam akredite, öğrenci odaklı,   araştırma üniversitemize verdikleri desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi. 
 
Ege Üniversitesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilgisi ve desteği neticesinde gerçekleştirilen yatırımlar sonucunda gerek sağlık gerekse eğitim öğretime yönelik atılan adımlar, hem vatandaşlardan hem de üniversite personelinden beğeni alıyor.  
Ege Üniversitesinin son yıllarda eğitim öğretimden araştırma-geliştirmeye,  insan kaynağından fiziki altyapıya yaptığı yatırımlarla adını küresel düzeyde duyurduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak,  yürütülen bilimsel faaliyetler, eğitim-öğretim uygulamaları ve özellikle sunulan sağlık hizmetinin eksiksiz yürütülmesinde devletin desteğini her daim arkalarında hissettiklerini söyledi.  Prof. Dr. Budak, “382 akademik ve idari çalışanımızla altı yıl önce İzmir’e gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı, Adnan Menderes Havalimanı’nda karşılayarak akademik ve idari altyapıya yönelik bir dizi talepte bulunmuştuk.  Üniversitemizin ve bölgenin ihtiyaçlarını göz önüne alarak hazırlanan raporumuzda yer alan taleplerimizin tamamı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilgi ve desteği ile yerine getirildi. Devletin desteğini bizlere her daim hissettiren Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve Ege Üniversitesi personeli adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” dedi. 

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ülkemizin köklü, bölgemizin ilk kurulan üniversitesi olarak, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın ilgileri ve devletimizin zirvesiyle kurduğumuz güçlü ilişkiler neticesinde tarihi başarılara imza attık, atmaya devam ediyoruz. Bugün, tam akredite, öğrenci odaklı bir araştırma üniversitesiyiz.  Huzurlu Üniversite, Kaliteli Eğitim, Aydınlık Gelecek teması ile yolumuza devam ediyoruz. Hepimizin bildiği gibi ülkemizde, yükseköğretimin hem altyapı olanaklarına hem de bilimsel niteliğinin artırılmasına yönelik reform niteliğinde düzenlemeler yapıldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hayata geçirilen bu uygulamalar kapsamında Ege Üniversitesine de önemli kaynaklar tahsis edildi. Üniversitemize aktarılan bu kaynaklar bir bir yatırıma dönüştürüldü. Araştırma geliştirmeye, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik altyapıya aktarıldı” diye konuştu. 

“Hastanemizin yenilenmesi hususunda Cumhurbaşkanımızdan tam destek aldık” 
Ege Üniversitesinin fiziki altyapısını çağın gerekleri doğrultusunda güçlendirdiklerini, laboratuvarları ve derslikleri son teknolojik cihazlarla donattıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Özellikle hastanemizin yenilenmesi hususunda devletimizin önemli desteğini gördük. Hastanemizi, ciddi bir borç yükünden kurtararak yatırımlarımıza hız kazandırdık. İzmir ve Ege Bölgesinin yanı sıra ülke sınırlarının ötesine komşu devletlerden gelen hastalara da şifa dağıtan bir vizyona ulaşan hastanemizin fiziki ve dijital altyapısını güçlendirdik. Hastanemizde son 30 yılın teknolojik altyapısını yeniledik. Tüm kliniklerimizi dünyanın en ileri teknolojileri ile donattık. Anabilim dallarımızın fiziki altyapılarını yeniledik. Hizmet kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkararak tanı, tedavi ve cerrahide önemli başarılara imza attık. Hastanemize, bölgemizin en kapsamlı merkezi ameliyathanesini kazandırdık. Hastanemiz, en zor vakaların tedavi edildiği, yapılmaz denilen ameliyatların, nakillerin yapıldığı, disiplinlerarası iş birliği ve robotik cerrahi ile literatürde ilk olan yöntemlerin kullanıldığı referans merkezler arasında yer almasını sağladık. Hastanemiz, ülkemizin en çok yatak kapasitesine sahip üniversite hastanelerinden biri olarak şifa dağıtıyor. Tüm bu yönlerimiz ameliyathanenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ameliyathanemiz, hem personel hem malzeme hem de cihaz verimliliğinde büyük girdi sağlayacak. Hasta kapasitesi ve memnuniyetini artıracak. 3 katlı olan merkezi ameliyathanemizde; ameliyathane salonları, yoğun bakım üniteleri, doğum ve hasta hazırlık odaları yer alıyor.  Eş zamanlı olarak birçok ameliyat aynı anda yapılacak. Hastanemiz, 2024 yılına borçsuz şekilde girdi. Cumhurbaşkanımızın desteği ile 2024 yılında hastanemizin yerinde yenileme projesinin ihalesini gerçekleştireceğiz ”diye konuştu. 

“2 bin 740 öğrenciye eğitim veren modern Yabancı Diller YO Binası” 
Gerçekleştirilen diğer yatırımlardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Budak, “Öğrencilerimizin daha modern ve donanımlı binalarda eğitim alması yolunda attığımız adımlardan biri olan ve kampüsün merkezinde konumlandırılan 10 bin 992 metrekarelik alanıyla,  91 derslik kapasitesi ile 2 bin 740 öğrenciye eğitim verecek olan Yabancı Diller Yüksekokulu örnek bir binaya kavuştu. Öğrencilerimiz modern ve konforlu bir ortamda dil öğrenmeye başladı. Ayrıca elektrik, elektronik, haberleşme, yapay zekâ, biyomedikal, güç ve enerji sektörlerinde görev yapacak genç mühendislerin nitelikli öğrenim görebilmeleri için yapımı tamamlanan Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Ek Laboratuvar Binasında bulunan 10 araştırma laboratuvarı,  9 lisans eğitim laboratuvarı ve 45 ofis tam donanımlı hale getirildi. Diğer bir yatırımımız da Diş Hekimliği Fakültesine yönelik oldu. Eğitim-öğretim, bilimsel çalışmalar ve sunulan sağlık hizmetleri açısından altyapısını ve donanımını sürekli güncelleyen, dünyanın önemli diş hekimliği fakülteleri arasında yer alan  fakültemiz bünyesinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini de  hizmete açtık. 10 bin metrekarelik kullanım alanı olan merkezimiz ile fakültemizin eğitim ve sağlık hizmetlerinde sahip olduğu kalitenin artırılmasında önemli bir adım attık. Bölgemizdeki engelli hastaların genel anestezi ile diş tedavileri sırasında yaşadığı büyük sıkıntılar, üstün ameliyathane olanakları sayesinde sona erdi. Bu yatırımların yanı sıra devletimiz tarafından kampüsümüzde, 6 bin kişilik Kredi ve Yurtlar Kurumu Zübeyde Hanım Kız Yurdu hizmete açıldı. Bergama’da 500, Tire’de 300 yataklı öğrenci yurdu inşa edildi.  Devletimizin desteklerini en iyi şekilde değerlendirerek eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme çalışmalarında maksimum verim sağlayacak fiziki ve teknolojik altyapıyı üniversitemize kazandırıyoruz” diye konuştu. 

“Türkiye Yüzyılı ülküsüyle çalışıyoruz” 
Rektör Prof. Dr. Budak, “Nitelikli mezunları, dünyanın en ücra köşelerinden öğrencileri, akademik ve idari insan kaynağı, varlık sebebi öğrencileriyle büyük bir aileye sahip olan üniversitemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan, Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu ve Türkiye Yüzyılı ülküsü ile 12. Kalkınma Planı hedeflerine odaklanarak Cumhuriyetin ikinci yüzyılına yeni bir şevk ve heyecanla başladı. Cumhuriyetin ikinci asrını ‘Türkiye Yüzyılı’nı Türk bilim yüzyılı yapmak için durmadan duraksamadan, yeni başarı hikâyeleri yazarak dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.  İzmir’imizin merkezi başta olmak üzere birçok lokasyonunda şehre, topluma katkı sunan Ege Üniversitesini her zaman destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Ege Üniversitesi ailesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.