• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ankara 12 °C

Ege Üniversitesi'nde kontenjanlar yüzde 100 doldu

Ege Üniversitesi'nde kontenjanlar yüzde 100 doldu
Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçları açıklandı. Ege Üniversitesi yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı.

Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonuçları açıklandı.  Ege Üniversitesi yüzde 100’lük doluluk oranına ulaştı.

 Üniversite adaylarının merakla beklediği YKS-2023 sonuçları açıklandı. Başarılı öğrencilerin tercih ettiği yükseköğretim kurumlarının başında gelen Ege Üniversitesi, son altı yılda olduğu gibi lisans ve önlisans programlarının tüm kontenjanları tercih edilmesi sonucunda tam doluluk kapasitesine ulaştı. Genel kontenjandan 9 bin 997, okul birincisi kontenjanından 158,  daha önce üniversiteye gitmemiş 34 yaş üstü kadın kontenjanından 178 olmak üzere toplam 10 bin 333 kişi Egeli oldu.  

Ege Üniversitesini tercih eden öğrencilere teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Yoğun bir sınav maratonunun ardından, tercih yaparak, akademik yaşamın temel taşlarından olan üniversite eğitimi aşamasına geçen tüm gençlerimizi tebrik ediyorum. Tam akreditasyona sahip uluslararası tanınır, öğrenci odaklı öncü araştırma üniversitemiz, her yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer aldı. Kontenjanlarımız yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans programlarına 112 okul birincisi öğrenci, önlisans programlarına ise 46 okul birincisi öğrenci yerleşti. Ayrıca üniversiteye daha önce gitmemiş 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla 178 kadın Egeli oldu. Genel kontenjandan gelen 9 bin 997 kişi ile birlikte toplam 10 bin 333 yeni öğrencimize merhaba dedik.  Kayıtlarda doluluk oranımızın sürdürülebilir olduğunu görmek bizleri mutlu etti. Mevcut öğrencilerimize ve yeni öğrencilerimize en iyi eğitimi vermek için uluslararası standartlardaki kalitemizi daha da artırmaya tercih öncelikli üniversite olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Ülkemizin uluslararası markalarından birisi konumundayız” 

Bölgenin ilk, ülkemizin en köklü yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesinin, güçlü akademik kadrosu, tam donanımlı laboratuvar ve derslikleri, dört mevsim yeşil kampüsü ile yeni eğitim öğretim dönemine hazır olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemize son dönemde önemli yatırımlar yaparak, öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veren, tüm imkânlara sahip bir kampüs ekosistemine kavuşturduk. Sadece eğitim öğretim ve araştırma geliştirmede değil, kültür sanat ve spor alanlarında da uluslararası standartlarda merkezleri hizmete sunduk.  Yetkin akademik ve idari kadrosu, donanımlı alt yapısı ile üniversitemiz,  hem bölgemiz hem de ülkemiz için üretme,  ürettiğini katma değere dönüştürme noktasında lokomotif görevi rol üstleniyor. Ülkemizin yükseköğretim alanındaki uluslararası markalarından birisi konumundayız.  Cumhuriyetimizin 100. Yılında, Türkiye Yüzyılını akademinin yüzyılı yapmak için var gücümüzle çalışmaya,  çağın gerekleri ile donatılmış milli ve manevi değerlerine bağlı zamanın ruhunu yakalayan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz” dedi.

“A Plus” öğrenci memnuniyeti

Ege Üniversitesinin son dönemde hayata geçirilen çalışmalarla araştırma üniversitesi ve beş yıllık tam kurumsal akreditasyon aldığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Budak, “Benimsediğimiz öğrenci odaklı eğitim felsefemiz doğrultusunda Türk yükseköğretimine örnek olacak 90’a yakın uygulamayı hayata geçirerek öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Öğrencilerimizin  yönetim süreçlerine aktif katılımını sağlamak amacıyla Öğrenci Senatosunu ve Öğrenci Dekanlığını kurduk. Öğrenci Danışmanlık Sistemi, Öncelikli Randevu Sistemi, Turkuaz Masa Çözüm Merkezi ve Canlı Destek Hattı, Mezun Kart Uygulaması, Uzaktan Eğitim Merkezinin güçlendirilmesi, Öğretim Teknolojileri Koordinatörlüğü ve Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezinin kurulması gibi pek çok ilk hizmet vermeye başladı. Ek Gelişim Etkinlikleri Karnesi (Ege Plus) ile öğrencilerin eğitim dışındaki faaliyetlerini belgelendirmelerini sağladık. Otuz binden fazla üyesi olan 85 topluluk ile öğrencilere aktif bir kampüs yaşamı sunuyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın neticesinde Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda  ‘Genel Memnuniyet’ sıralamasında puanını 510’a memnuniyet seviyesini A Plus düzeyine yükselten üniversitemiz 126 devlet üniversitesi içinde 4’üncü sırada yer aldı. ‘Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu’ kategorisi sıralamasında 200 üniversite arasında 89 puanla Türkiye birincisi oldu. Şimdi de Üniversitemizi tercih ederek yerleşen öğrencilerimizi hizmetlerimiz ile tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt işlemlerini elektronik olarak veya şahsen başvurarak gerçekleştirilebilecek. E-devlet üzerinden kaydını tamamlayan öğrencilerin ayrıca üniversiteye gelerek kayıt olmasına gerek kalmıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.