• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 29 °C
  • Ankara 21 °C

Başbakan Yıldırım, Şehit Babalarıyla Telefonda Görüştü

Başbakan Yıldırım, Şehit Babalarıyla Telefonda Görüştü
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da şehit ailelerini ziyaret ederek Başbakan Yıldırım’ın mektubunu verdi. Bu sırada Başbakan Yıldırım ile şehit babaları arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da şehit ailelerini ziyaret ederek Başbakan Yıldırım’ın mektubunu verdi. Bu sırada Başbakan Yıldırım ile şehit babaları arasında telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

“DÜĞÜNÜMÜZ DEVAM EDİYOR”
Başbakan Binali Yıldırım’ın, 3 Eylülde Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Aral’ın babası ile görüşmesinde Baba Aral, Başbakan Yıldırım'ın bayramını kutlayarak şunları söyledi:

"Hala düğünümüz devam ediyor, kıyamete kadar da devam edecek. Göndermiş olduğunuz emaneti de Bakanımızdan teslim aldım. Sayın Başbakan, acı bizim olabilir ama bu şehit bütün bu toprakların, bu milletin onuru, gururu ve şerefidir. Bunu da böyle bilmemiz lazım. Size de görevinizde başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcınız olsun."

Başbakan Yıldırım ise şehidin babasına taziyelerini ileterek "Acınızı paylaşıyorum, acı hepimizin acısı. Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

“VATAN SAĞOLSUN”
Başbakan Yıldırım, Bingöl'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kerim Üye’nin babası ile görüşmesinde "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Sizlere hayırlı uzun ömürler diliyorum. O bizim kahramanımız, o bizim yüz akımız, onun sayesinde bu millet huzur içerisinde yaşıyor. Allah, sizden razı olsun. Bütün hane halkının bayramını kutluyorum. Bütün hepinizin acılarını paylaşıyorum. Sağ olun, var olun." diye konuştu.

Şehidin babası Üye de telefonda Başbakan Yıldırım'a "Vatan sağ olsun." dedi.

ŞEHİT ÇANKAYA'NIN İSMİ, KÖYÜNDE YAPILACAK BARAJDA YAŞATILACAK
Başbakan Yıldırım, Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit düşen Piyade Er Tayfur Çankaya’nın babası ile telefon görüşmesinde şu ifadeleri kullandı:

"Şehidimizin mekanı cennet olsun. Allah şefaatine cümlemizi hayırlı eylesin. Onlar bizim baş tacımız. Onların sayesinde bu millet hür, bağımsız, güven içinde yaşıyor. Bir şehit babası olmak acı ama çok da gurur verici bir şey. Allah, memleketimizin birliğine, dirliğine, zarar vermeye çalışanlara fırsat vermesin; memleketimizin birliği, beraberliği kardeşiliği için gece gündüz hayatını ortaya koyan bütün askerlerimize polislerimize yardım etsin."

Daha sonra telefonu alan Eroğlu'nun "Sayın Başbakanımız, şehidimiz memleketi Sultandağı ilçesi Doğancık köyünde bir baraj yapıyoruz. Eğer emrederseniz bu baraja Şehit Piyade Er Tayfur Çankaya ismini vermek istiyoruz." sözleri üzerine Başbakan Yıldırım da "İyi olur, onun ismini yaşatalım." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.