• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 22 °C

Bakırçay’a bir müjde daha

Bakırçay’a bir müjde daha
Özellikle domates, pamuk ve mısır rekoltesi ile Türk tarımında önemli bir yere sahip olan Bakırçay Havzası’na bir baraj daha geliyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
 
Bakırçay’a hayırlı olsun!
Özellikle domates, pamuk ve mısır rekoltesi ile Türk tarımında önemli bir yere sahip olan Bakırçay Havzası’na bir baraj daha geliyor.  Tamamlandığında 1500 dekar araziye can suyu verecek olan Bergama Seklik Barajı’nda gövde dolgu çalışmaları devam ederken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bergamalılara müjdeli haberi verdi. “Seklik Barajı 2024 başında tamamlanacak” dedi.
 
Baraj şantiyesindeki çalışmaların havaların ısınmasıyla birlikte hızlandığına vurgu yapanDSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Şu ana kadar barajda enjeksiyon, kondivi, dolusavak betonarme, batardo dolgu imalatlarını tamamladık. Gövde dolgu çalışmalarımız ise aralıksız devam ediyor. Seklik Barajı’nın gövdesi için yaklaşık 300 bin m3 dolgu yapacağız. Amacımız 2024 yılı başında barajı tamamlamak” diye konuştu.
 
İnşaatta % 75 fiziki gerçekleşme oranına ulaşıldığını açıklayanDSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, sulama şebekesi inşaatının da barajla birlikte eş zamanlı olarak yürütüldüğünü  hatırlattı. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Sulama şebekesi için çalışmalarımıza başladık. Tamamlandığında Seklik Barajı, Bakırçay Havzası’nda 1500 dekar araziye can suyu verecek. Proje kapsamında yaklaşık 16 km boru döşeyeceğiz. Seklik Barajı ekonomisine yılda (2023 yılı rakamları ile) 7500 lira ek katkı sağlayacak. Şimdiden İzmirli üreticilere hayırlı olsun” dedi.
 
Gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu olarak, projelendirilen Bergama Seklik Barajı’nın gövde yüksekliğinin temelden yüksekliği 40 metre olacağınıkaydedenDSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajda 840 bin m3 su tutulacağını söyledi.
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.