• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ankara 17 °C

Bakan Akdağ, Gazilerle Bir Araya Geldi

Bakan Akdağ, Gazilerle Bir Araya Geldi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören gazilerle bir araya geldi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören gazilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Bakan Akdağ, Türk Silahlı Kuvvetleri Rehabilitasyon Merkezinin isminin, gazilerle yaptıkları oylama sonucunda "Gazi Rehabilitasyon Merkezi" olmasına karar verdiklerini söyledi. Rehabilitasyon Merkezinde hizmet eden herkese teşekkür eden Akdağ, gazilere, sağlık hizmetini bundan sonra Sağlık Bakanlığının vereceğini ifade etti.

Bakan Akdağ, bugüne kadar verilen hizmetleri, daha da kaliteli hale getirip, gazilere hizmet vermeye devam edeceklerini belirterek, "Bizim, Silahlı Kuvvetlerimizden devraldığımız hastaneler, içinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezi ve onun diğer bileşenleri öncelikle gazilerimize, şehit ailelerimize ve askerlerimize hizmet vermeye devam edecektir. Şu andaki planımız, bundan sonraki gidişat kesinlikle bu şeklide olacak." diye konuştu.

Görevi yeni devralanlara kolaylıklar dileyen ve gazilere teşekkür eden Akdağ, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HASTANELERİN YENİ BAŞHEKİMLERİ
Yeni yöneticilerin tecrübeli olduğunu, onların, bu işi iyi bir şekilde başaracaklarına inandıklarını dile getiren Akdağ, daha önce bu hastanelerde yöneticilik yapmış kişilerden de yöneticilerin olduğunu bildirdi.

"GAZİ, ŞEHİT AİLESİ VE ASKER ÖNCELİKLİ HİZMET"
Vatandaşın hizmete kolay erişmesi gerektiğine değinen Akdağ, bürokratik süreçleri kolaylaştıracaklarını belirtti. Akdağ, "Hastanenin kapısına gelen bir vatandaş, hastanenin kapısından işini bitirip çıkıncaya kadar bürokrasiyle asla sıkıntıya düşmemelidir. Bizim çok büyük bir tecrübemiz var. Sağlık Bakanlığı, hastanecilikte bütün dünyaya model olmuş bir sistemi oturtmuş bir bakanlıktır. SSK hastanelerini devraldığımızda, nasıl bir anda bu hastanelerin her halinin değiştiğini biliyoruz. Bu aynı husus askeri hastanelerde de olacak." dedi.

Devraldıkları hastanelerde gazi, şehit ailesi ve asker öncelikli, silahlı kuvvetlerin ihtiyaçlarını önceleyen bir anlayışla hizmet edeceklerini vurgulayan Akdağ, artan kapasiteyi de diğer vatandaşların hizmetine sunacaklarını bildirdi.

Askeri hastanelerin sivilleştirilmesi hususunda yaşanan endişelere yönelik açıklama yapan Akdağ, şu görüşlere yer verdi: "Askeri hastanemizin sivilleştirilmesi, askerimizin ihtiyacını ortadan kaldırmıyor, biz o ihtiyacı görmeye devam edeceğiz. Gülhane, Haydarpaşa, şu anda içinde bulunduğumuz rehabilitasyon merkezi aynı zamanda eğitim, araştırma hastaneleridir. Bir taraftan silahlı kuvvetlerimizin ihtiyacı olan eğitim araştırmayı Sağlık Bilimleri Üniversitemizde devam ettireceğiz, öbür taraftan yine silahlı kuvvetlerin ihtiyaç duyduğu alanlardaki hizmeti kuvvetlendirerek devam ettireceğiz."

Akdağ, öğrencilik yıllarında, Silahlı Kuvvetlerin yetiştirmek istediği tabiplerin kendileriyle okuduğunu belirterek, bu ihtiyaçların diğer üniversitelerden de görülebileceğini, bu hususta bir aksamanın olmayacağına inandıklarını dile getirdi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.