• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ankara 24 °C

2/B Satış İşlemlerinde Son Başvuru 7 Mart

2/B Satış İşlemlerinde Son Başvuru 7 Mart
Kamuoyunda 2B olarak bilinen, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2/B maddesi gereğince hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların satış işlemlerinin başvuru süresi 7 Mart 2017’de sona eriyor.

2/B SATIŞ İŞLEMLERİNDE SON BAŞVURU 7 MART

Kamuoyunda 2B olarak bilinen, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 2/B maddesi gereğince hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların satış işlemlerinin başvuru süresi 7 Mart 2017’de sona eriyor.

2B konusunun 26 Nisan 2012 tarihinden bu yana, kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tuttuğunu söyleyen İZBİLDER İzmir Yeminli Adli Bilirkişiler Derneği Başkanı Hasan Yıldırım, “Halen yürürlükte bulunan 6292 sayılı kanun ve bu kanunda değişiklik yapan 6745 sayılı kanun ile hak sahiplerinin (kullanıcıların) satın alma başvuruları için yeniden altı aylık bir süre tayin edildi. Böylece beş yıla yaklaşan bu uygulama süresince yeterli bir ilerleme sağlanamamıştır” dedi.

aliaga-hasan-yildirim.jpg2B kullanıcılarının veya 6292 sayılı kanunun hükümlerine göre satın alınması istenen taşınmazın köyü, mahallesi, pafta ve ada parsel numaralarının bilinmesine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım,” Bu konuda kullanıcı kadastrosu yapılmasına ihtiyaç olduğundan, bu hizmetin yapılması Çevre, Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı il müdürlüklerine yetki verilmiştir. Temas ettiğimiz kadastro il müdürlükleri, 6745 sayılı kanunun öngördüğü kullanıcı kadastrolarını yapabilmeleri için bütçe ödeneklerinin de el verdiği imkanlar nispetinde bir çalışma programı oluşturmuşlardır. Yalnız bazı ilçelerde kadastro il müdürlüklerinin, o ilçenin bir veya birkaç köyünü programa almış olmaları nedeniyle çok sayıda köy ve mahallede kadastro kullanıcılarının tespiti mümkün değildir” dedi.

Başvuru süresinin 7 Mart 2017 tarihinde sona ereceğinin altını çizen Yıldırım, “Oysa, kadastro il müdürlüklerinin yaptığı çalışma programı Nisan ve Mayıs 2017 dönemlerine sarktığı için, 6245 sayılı kanunun ruhuna uyum sağlanamamıştır. Değerli yurttaşlarımızın başvuru noktasından hak kaybına uğramamaları için şu önemli hususu kullanmalarını öneriyoruz: Kullanıcı kadastronun yapılıp yapılmadığı hususlarında ortaya çıkacak idari uyuşmazlığı, hukuki bazda mücbir bir sebep teşkil etmesi için yurttaşlarımızın bildiği kadarıyla bir dilekçe ile o yerin sayın Valilik (Defterdarlık, Milli Emlak) ya da sayın Kaymakamlık makamına (Mal Müdürlüğü, Milli Emlak)  bir dilekçe vasıtasıyla başvurarak, mücbir sebebin mevcudiyetini vurgulayan ve tespit eden 2B arazilerinin orman sınırları içerisine çıkarıldığı tarihten ve kesinleştikten sonra hazine adına vaktiyle tescilleri de yapılmış olacağından bahisle, kullanımında bulunduğu arazinin halihazırda hazine adına tapusunun var olacağı gerekçesiyle dilekçe vasıtasıyla başvurularının işleme konulmasının, ileride çıkabilecek idari işlem farklılıklarına sebep olabilecek sorun çözücü bir talepte bulunmalarının yararlı olacağına inanmaktayız” dedi.

Başvuru yapan hak sahibinin Valilik ya da Kaymakamlık makamınca havale edilmiş dilekçenin evrak giriş kaydından sonra bir suretinin saklamasında büyük yarar olduğunu sözlerine ekleyen Yıldırım, “İşte bu sorun çözücü dilekçe yasal süresi içinde başvurulduğunu gösteren mücbir sebebin varlığını ispata yarayan bir belge olarak, gerektiğinde yargı kademelerine sunulması amacı ile hukuk vasfını bize gösteren süre tutum niteliğinde kıymetli bir belgedir” dedi. / EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.