• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 21 °C

Haydar Aliyev, SOCAR Türkiye’de törenlerle anıldı

Haydar Aliyev, SOCAR Türkiye’de törenlerle anıldı
Çağdaş Azerbaycan’ın mimarı ve Ulusal Lideri HaydarAliyev doğumunun 100. yılında SOCAR Türkiye’nin faaliyet gösterdiği illerde yer alan grup şirketlerinde, eş zamanlı düzenlenen törenlerle anıldı.

Çağdaş Azerbaycan’ın mimarı ve Ulusal Lideri HaydarAliyev doğumunun 100. yılında SOCAR Türkiye’nin faaliyet gösterdiği illerde yer alan grup şirketlerinde, eş zamanlı düzenlenen törenlerle anıldı. Törenlerde, büyük devlet adamı, örnek liderHaydar Aliyev’in Azerbaycan’ın bugünkü güçlü konumuna gelmesindeki büyük katkılarına değinildi.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı ve endüstriyel holdingi SOCAR Türkiye, çağdaş Azerbaycan’ın kurucusu ve Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılını bir dizi etkinlikle andı.

“Bir millet, iki devlet” sözüyle Azerbaycan ve Türkiye’nin dostluğuna, kardeşliğine verdiğideğeri ifade eden Haydar Aliyev için SOCAR Türkiye’nin İstanbul’daki genel merkezinde ve faaliyet gösterdiği illerdeki grup şirketlerinde anma törenleri ve Haydar Aliyev’in fotoğraflarından oluşan sergiler düzenlendi. Anma programı, 10 Mayıs Çarşamba günü SOCAR Türkiye’nin İstanbul Genel Müdürlük binasındaki müze alanındagerçekleşti. Törenler eş zamanlı olarak İstanbul, İzmir Aliağa, Kayseri, Bursa ve Ankara’da yapıldı.

Anma törenleri kapsamında SOCAR Türkiye çalışanlarına Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılına özel hazırlanan kısa film izletildi.Filmde 1923 yılında doğan Haydar Aliyev’in kendi kendine yeten, yarınlara özgüvenle bakanenerji ülkesi Azerbaycan’ın başarısının mimarı olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca tüm lokasyonlarda Haydar Aliyev’in hayatından kesitlerin yer aldığı fotoğraf sergileri gezildi.

Çağdaş Azerbaycan’ın mimarı

Büyük bir siyasetçi, çağdaş Azerbaycan’ın mimarı Haydar Aliyev, ülkesinin bugüne gelmesi için hayatı boyunca çalıştı. Hem Sovyetler hem de bağımsızlık döneminde ömrünü ülkesine ve halkına adayan Haydar Aliyev, 7 ülkeden 11 şirketle, Azerbaycan'ın en büyük petrol yatağı Azeri-Çırak-Güneşli (AÇG) havzasının işletilmesini ve petrolün dünya pazarlarına çıkarılmasını öngören “Asrın Anlaşması”nı imzalayarak ülkenin sürdürülebilir ekonomik kalkınmasının temelini attı ve ülkesinin uluslararası arenadaki yerini sağlamlaştırdı.

SOCAR Türkiye’nin kalkınması, büyümesi ve enerjide söz sahibi olması hedefi Haydar Aliyev’in mirasıdır. 15 yılda 18 milyar doları aşan yatırım yapan SOCAR Türkiye, Haydar Aliyev’in işaret ettiği kardeşliğin, dostluğun dünyaya örnek bir yansımasıdır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.