• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 20 °C

Foça Huzurevi Sakinlerinden Depremzedelere Destek

Foça Huzurevi Sakinlerinden Depremzedelere Destek
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yüzyılın felaketini yaşayan ülkemizde ki dayanışmaya İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Midilli Necla Ana Huzurevi sakinleri de katıldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle yüzyılın felaketini yaşayan ülkemizde ki dayanışmaya İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Reha Midilli Necla Ana Huzurevi sakinleri de katıldı. Yaşları 60 ile 92 arasında değişen sakinler ele emeğine göz nurunu katarak ürettikleri eşyaları satarak Foça’ya yerleştirilen depremzedelerin günlük ihtiyaçlarını karşılamada kullanıyorlar. 


Foça Reha Midilli Necla Ana Huzurevi sakinleri deprem haberini alır almaz önce ellerindeki kullanılmamış eşyaları Kaymakamlık aracılığıyla AFAD’a ulaştırdılar. daha sonra sürekli destek olma düşüncesiyle birşeyler üretmeye başladılar.  Şallar, atkılar, eldivenler, bereler, kazaklar, çocuk yelekleri, çantalar, çoraplar, fularlar, boyunluklar, küçük ayakkabılar, patikler ördüler, marmelatlar, sabunlar  yaptılar.  Bazı çalışanlar da kendilerine katıldı. Üretilen tezgahlar dolusu eşya Foça (Nihat Dirim Barış ve Demokrasi) Meydanında satışa sunuldu. Hafta sonu olması dolayısıyla ürünlere Foçalılar kadar ilçe dışından gelen ziyaretçilerde büyük ilgi gösterdi. Amacın depremzedelere yardım olduğunu öğrenen vatandaşlar huzurevi sakinlerini kutlayarak kendilerine teşekkür ettiler. 

92 YAŞINDA ÜRETEN SAKİNİMİZ VAR
(Kendiside huzurevinde kalan) Nilgün Karslı huzurevi sakinlerinin yaşlarının 60 ila 92 arasında değiştiğini ve hemen herkesin üzüntüsünü destek olabileceği bir çabayla hafifletmeye çalıştığını belirtti. Nilgün Karslı; “Huzurevimizin yaş grubu 60’tan başlıyor. 92 yaşına kadar olan arkadaşımız var. Bu deprem dolayısıyla çok büyük üzüntüler yaşadık. Kendimizde birşeyler yapmaya çalıştık. İlk önce belediyemize ve kaymakamlığımıza ürünlerimizi yolladık. Daha sonra 10 gün içerisinde elimizden geldiğince örmeye, dikmeye başladık. Bunları satmak için Foçalıların huzuruna sunduk. Yapılan marmelatlar, konserveler, el örgüleri Foça meydanı’nda sergilendi.  Burada bulunanlar  tamamen dayanışmayla üretildi. Tanıdıklarımız ellerindeki ürünleri getirdiler. Bu şekilde faydalı olmaya çalışıyoruz. Bunun devam etmesini diliyoruz.  Foça halkı bu işe gönül verdi. Gayet güzel gidiyor satışlarımız. Buradan elde ettiğimiz gelir inanın çok faydalı olacak, depremzedeleri n yararına gidecektir. “ dedi. 

FOÇALILAR BİZE YÜN VE ŞİŞ GETİRİYORLAR
İnci Kavuştu ise zor günlerde dayanışmanın önemine dikkat çekti. İnci Kavuştu;” Türkiye’nin yaşadığı bu zor günlerde huzurevindeki sakinler olarak bir nebzede bizim katkımız olsun istedik. Öncelikle herkes elinde kullanılmamış ürünleri toplayarak deprem bölgesine AFAD’a gönderdik.  Onların dağıtımını sağladıktan sonra  bu sefer tüm sakinler elbirliğiyle kendi ürünlerimizi üretelim istedik. Çünkü hepimizin içinde bir acı var. Bu acımızı oraya bir faydamız  olacağını düşünerek örerek gidermeye çalışıyoruz. Çok zor günler geçiriyoruz. Hepimiz çok üzgünüz. Keyiflerimiz kırık. İçimiz kan ağlıyor. Ama bir nebzede, belli yaş üzerindeki  insanların katkısı olsun istiyoruz. Kazandığımız paralarla bölgemize yerleştirilen depremzedelerin günlük ne ihtiyacı varsa satın alıp belediyemizin açtığı sosyal markete teslim edeceğiz. Sevinçliyiz açıkçası.  Bizler için, özellikle yaşlılar için gurur veren bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Dilerim tüm halkımız aynı duyarlılığı gösterir. 80 yaşındaki ablamız bere örüyor, 74 yaşındaki ablamız atkı örüyor. Yelek örüyorlar. Yünler bize bağış geldi. Foçada bir tuhafiyemiz var sağolsun. Ayrıca tüm Foçalılar bize yün ve şiş getiriyorlar. Bu çalışmayı sonlandırmayacağız. Kermes bu konudaki ilk kermesimiz. Ama devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin acısı çok büyük. Yaraları çok büyük. Bu yaraların sarılmasında katkımız olacak diyede mutluyuz açıkçası.” Dedi. 

ERKEK SAKİNLER KADINLARIN ÇABALARINA YARDIMCI
Sakinlerden Levent Tokur;  huzurevinin erkek sakinlerinin de kadınların çabasına ortak olduğunu, kendilerinin ihtiyaçların temininde daha çok lojistik destek  verdiklerini söyledi.  Levent Tokur; “Memleketimizde meydana gelen büyük felakete herkes gibi bizde kayıtsız kalamadık.  Bayan sakinlerimizin katkıları, müdire hanımımızın katkılarıyla beraber, böyle bir organizasyon düşündük.  Tabii bayanların bu işte katkısı daha fazla. Biz erkekler olarak daha çok lojistik işlerini yapıp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden gelen bu. İnşallah bir faydamız olur.”dedi.
Seyfi GÜL 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.