• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ankara 14 °C

Yer Altında İki Amfi Tiyatro Gün yüzüne Çıkarılacak

Yer Altında İki Amfi Tiyatro Gün yüzüne Çıkarılacak
İzmir Bergama Antik Kentinde bulunan iki Amfi Tiyatro Türk Arkeologları tarafından yapılacak Arkeolojik

İzmir Bergama Antik Kentinde bulunan iki Amfi Tiyatro  Türk Arkeologları tarafından yapılacak Arkeolojik kazılar ile gün yüzüne çıkarılacak.

Geçmişi Milattan önce 7 bin yılına  dayanan Bergama Antik Kentinde bu güne kadar hiç el değmemiş iki antik alanı  daha kurtarma kazıları yaptırarak gün yüzüne çıkaracaklarını söyleyen Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Hakan Koştu, bu kazıların yapılması sonucunda  Bergama Turizmine en büyük katkıyı koyarak  yeni bir Bergama ortaya çıkaracaklarını ifade etti.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Dünyada ilk psikoterapi yönteminin uygulandığı Asklepion, İncil'de sözü edilen 7 kiliseden biri olan kızıl avlu, Asya Kıt'asında kurulan en büyük kütüphanenin yer aldığı ve tarihte ilk parşömen üretiminin gerçekleştiği ve ünlü Zeus Sunağı ile adını dünyaya duyuran Bergama Antik Kentinin, 2014 yılında "Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı" dosyasıyla UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdiğini söyleyen Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Hakan Koştu, "Bergama'ya daha çok turist çekmek ve ilçenin daha kapsamlı tanıtımı için  bu güne kadar  yer altında bekletilen iki dev Amfi Tiyatronun da kurtarma kazılarıyla  yer yüzüne çıkartacaklarını açıkladı.

Bergama'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin onlarca yıldır  var olan tarihi yapılarını ziyaret edip gördüğünü, hatta ezberlediğini bu anlamda turistin  değişiklik aradığını ve bu nedenle de son yıllarda turistin ilçeye gelmesinde büyük ölçüde düşüş gözlendiğini ifade eden Hakan Koştu, İlçede Turizmin kalkınması, daha çok turistin gelmesinin sağlanması için farklı arayış ve çalışmalar yapılması gerekiyor diyerek bu konudaki düşüncelerini şöyle ifade etti. "Anadolu'nun kültürel zenginliğini barındıran Bergama'ya turist yılın her mevsiminde ilgi göstermektedir. Var olan değerleri zaten UNESCO Koruması altına alınmıştır. Ancak, Bergama yeterince turizmden yararlanamamaktadır. Bunun bir çok sebebi var. Günü birlik tur şirketleriyle ilçemize gelen turistikler  ilçe halkına hiç bir fayda getirmemektedir. Öncelikle de bu konuda yaşanan sorunları çözerek turistin şehirde kalmalarını sağlayacak Turizm yatırımlarına ağırlık verecek çalışmalarda bulunacağız.  Turist aradığı ihtiyacı olan her şeye sahip olacak" dedi.

"TURİZM ŞEHRİYSEK HALKIM BUNDAN YARARLANMALI "

"Turizm şehriysek  benim halkım bundan yararlanabilmeli" diyen Hakan Koştu, "Belediye Başkanlığında halkın kendilerine yetki vermesi halinde  yıllardır yer altında gömülü bulunan biri 50 diğeri 30 bin kişi kapasiteli iki dev Amfi Tiyatronun kurtarma kazılarıyla turizme kazandırmamız gerekiyor. Birisi Tellidere Amfi Tiyatro'su, diğeri ise kapsında buradan ölüm giremez yazılı olan eşsiz Viran kapının bitişiğindeki Amfi Tiyatro alanlarıdır. Roma Dönemi Pergamon krallığının eserleri olan bu tarihi yapılarda O dönemlerde güçlü bir kral ailesi yaşamıştır. Bu ailenin de Roma ile çok iyi bir diplomatik ilişkisi bulunuyordu. Roma İmparatorluğunun yerli aristokratları böyle bir inşaat program gerçekleştirmişler. Arenada deniz savaşları etkinlikleri düzenlemişlerdir. Amfi tiyatroda gladyatör mücadeleleri, hayvan avı gösterileri gibi etkinliklerinin yapıldığı tarihçiler tarafından ortaya çıkmıştır. Arenalarının suyla doldurularak deniz savaşı etkinliklerinin gerçekleştirildiğini biliyoruz" diyerek söz konusu alanlarda kurtarma kazılarının yapılması için Kültür Bakanlığını harekete geçireceklerini ve kazıların Türk Arkeologları tarafından yapılması için çalışacaklarını sözlerine ekledi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.