• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 26 °C
  • Ankara 22 °C

Ücretsiz Dijital Eğitim, ALES ile Evinizde

Ücretsiz Dijital Eğitim, ALES ile Evinizde
Millî Eğitim Bakanlığı Dijital Eğitim Platformu Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) destekleyici bir eğitim modeli olan Aliağa Belediyesi Online Eğitim Sistemi (ALES), öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ ONLİNE EĞİTİM SİSTEMİ’NE (ALES) ÖĞRENCİLERDEN YOĞUN İLGİ

ÜCRETSİZ DİJİTAL EĞİTİM, ALES İLE EVİNİZDE

Millî Eğitim Bakanlığı Dijital Eğitim Platformu Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) destekleyici bir eğitim modeli olan Aliağa Belediyesi Online Eğitim Sistemi (ALES), öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. 

5 ile 12.sınıf arasındaki öğrencilere zengin ders içerikleri sunan ALES’e, hizmete açıldığı günden bugüne Kısa Sürede 600’ü aşkın öğrenci ücretsiz olarak kayıt yaptırdı. Online ortamda ücretsiz eğitim imkanı sunan ALES, bu zorlu süreçte eğitimlerine evlerinden devam etmek zorunda kalan öğrencilerin hem eğitimlerine destek oluyor hem de evlerinde daha keyifli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Kısa sürede yüzlerce öğrencinin kayıt yaptırdığı ALES projesi; 4K kalitede ders çekimleri, 8. ve 12. sınıflara özel canlı dersler, dijital TV, rehberlik, tematik videolar, psikolog desteği ve diyetisyen desteği gibi geniş kapsamlı içeriği ile hizmet veriyor. 

Aliağa Belediyesi’nin resmi internet adresi www.aliaga.bel.tr ve ales.aliaga.bel.tr sayfalarından ücretsiz hizmet veren ALES projesinden, Aliağa’da okuyan ve Aliağa dışında eğitim görüp de Aliağa’da ikamet eden ortaokul ve lise öğrencileri faydalanabiliyor. 

Öğrenciler, uzaktan erişim tekniğine dayalı online sisteme kendilerine ait program şifreleri ile bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarından günün her saatinde ulaşarak ders izleyebiliyor, deneme soruları çözebiliyor. Öğrenciler, canlı derslerde sistem üzerinden eğitmenlere sorular da sorabildiği gibi veliler de aynı site üzerinden öğrencilerin başarı grafiğini takip edebiliyor.

Sistem aynı zamanda on binlerce öğrencinin katılımına imkan sağlayan bir sınav modülüne de sahip. Bu yönüyle Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek öğrencilerin kendilerini sınama imkanı bulacağı genel denemeler gün ve saati önceden belirlenerek uygulanacak. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-dijital-egitim-ales-(1)-001.jpg

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.