• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ankara 13 °C

Üç Bin Kişilik Çanakkale Kafilesi Aliağa’ya Döndü

Üç Bin Kişilik Çanakkale Kafilesi Aliağa’ya Döndü
Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile Çanakkale’ye giden 3 bin kişilik üçüncü kafile Aliağa’ya döndü.

ÜÇ BİN KİŞİLİK ÇANAKKALE KAFİLESİ ALİAĞA’YA DÖNDÜ

ÜÇ HAFTADA 8 BİN ALİAĞALI ÇANAKKALE’YE AKIN ETTİ

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETLERİ DEVAM EDECEK

Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile Çanakkale’ye giden 3 bin kişilik üçüncü kafile Aliağa’ya döndü. “Ecdadımıza Gidiyoruz” sloganı ile düzenlenen organizasyon kapsamında üç haftada 8 bin Aliağalı Çanakkale şehitliğini ziyaret ederek büyük destanın ruhunu yerinde yaşama imkânı buldu.

Aliağa Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 104.Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretinin üçüncü turu tamamlandı. Aliağa Cumhuriyet Meydanı’ndan 60 otobüs ile hareket eden 3 bin kişilik üçüncü kafile ziyaret sonrası kente dönüş yaptı. Günübirlik ziyarette daha önce Çanakkale ziyaretlerine katılmamış vatandaşlara öncelik verildi. 

TARİHE YOLCULUK
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın da katıldığı şehitlik ziyaretinde Aliağalılar Şanlı Türk Destanın yazıldığı topraklarda tarihe yolculuk yaptı. Çanakkale’de gün boyu süren programda; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ve Anıt, Gerçek Şehit Mezarlıklarının Olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57.Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret edildi. Ziyaret süresince Aliağalılara Aliağa Belediyesi tarafından kahvaltılık, öğle ve akşam yemeği ikram edildi. Milletin Ekibi personelince çay, su ve kahve ikramları yapıldı.

ŞEHİTLERİN KAHRAMANLIK ÖYKÜLERİ DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞATTI
Tarihe tanıklık eden Aliağalılar, ziyaretleri boyunca rehberler tarafından anlatılan büyük zaferin öyküsünü büyük bir heyecanla dinledi. Savaş alanlarını gezerek vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikayelerini dinleyen Aliağalılar zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Aliağalılar, ziyaret edilen tarihi yerlerde Başkan Serkan Acar ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Gece yarısından sonra Aliağa’ya dönüş yapan vatandaşlar, Çanakkale şehitlik ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek Başkan Serkan Acar’a teşekkür ettiler.

ZİYARETLER DEVAM EDECEK
Çanakkale Zaferi’nin 104.Yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyareti için dördüncü kafile 13 Nisan, beşinci kafile ise 27 Nisan gecesi yola çıkacak. 

KAYITLAR HİLAL MASADA
Yoğun talebin yaşandığı şehitlik ziyareti için Hilal Masada kayıtlar devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talebe göre Ramazan ayından sonra da ziyaretler devam edecek. Çanakkale Şehitliği, Anıtkabir gibi manevi duyguların yüksek yaşandığı mekânlara yapılacak olan ziyaretlerle Aliağalıların görmediği yer kalmayacak. // EGE BASIN GRUBU


Aliağa Bld: Link: https://www.aliaga.bel.tr/uc-bin-kisilik-canakkale-kafilesi-aliagaya-dondu/

aliaga-belediyesi-canakkale-sehitlik-ziyareti-1.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(25).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.