• BIST 9548.09
  • Altın 2504.628
  • Dolar 32.501
  • Euro 34.5626
  • İstanbul 24 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 26 °C

Türkiye'nin En Büyük Hayvancılık Fuarı Antalya'da Yapılacak

Türkiye'nin En Büyük Hayvancılık Fuarı Antalya'da Yapılacak
Türkiye'nin en büyük hayvancılık fuarı olma özelliğini taşıyan ANIMALL ANTALYA, 25-28 Ekim 2017 tarihlerinde DLG Fuarcılık ve Expo Link Fuarcılık tarafından düzenleniyor.

Türkiye'nin en büyük hayvancılık fuarı olma özelliğini taşıyan ANIMALL ANTALYA, 25-28 Ekim 2017 tarihlerinde DLG Fuarcılık ve Expo Link Fuarcılık tarafından düzenleniyor.

Konu ile ilgili bir yazılı açıklama yapan DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, "Birincisini 2015 yılında gerçekleştirdiğimiz ANIMALL ANTALYA, o dönemde de büyük ilgi görmüştü. Bilindiği gibi halen ülkemizde 50'nin üzerinde tarım fuarı mevcut bulunuyor. Ancak sadece ihtisas fuarı olarak ele alındığında, bizim farkımız ortaya çıkıyor. Çünkü artık başta çiftçimiz olmak üzere bütün tarım ve hayvancılık sektörünün ihtisaslaşmış fuarlara ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Zaten bize gelen talepler de hep bu yönde oldu. Türkiye'de hayvancılık sektörü bundan böyle tek başına uluslararası alanda kendini gösterebilecek bir büyüklüğe ulaştı" dedi.

EN BÜYÜK İHTİSAS FUARI - Gerek dünya çapında bir turizm merkezi gerekse Türkiye'nin en önde gelen tarım bölgelerinden biri olan Antalya'da uluslararası fuar yapmanın ayrıcalığı olduğunu söyleyen Onur Kiraz, "Anfaş, yaptığı yeni düzenleme ile Antalya Fuar Kapalı Alanını 44 bin metrekareye yükseltti. Biz bu alanın tamamını değerlendirmek istiyoruz. Çünkü 2015 yılındaki Fuarımıza göre çok sayıda yeni proje geliştiriyoruz. Süt ve besi hayvancılığı, kanatlı grubu, arıcılık, su ürünleri, yenilenebilir enerji kaynakları, manda ve at yetiştiriciliğinden yem sektörüne, tarımsal mekanizasyondan akıllı hayvancılık teknolojilerine kadar çok geniş bir sektörel çeşitliliği barındıracak bir uluslararası vizyonu tüm hayvancılık camiasının hizmetine sunacağız. Yanı sıra çok güçlü çözüm ortaklarımızla birlikte hayvancılıkta dünya çapında isimleri Fuarımıza davet ederek hem sektörel hem de mesleki açıdan uluslararası bir görsel şölen hazırlamak amacındayız. Bugüne kadar ülkemizde görülmemiş, ulusal ve uluslararası pek çok etkinlik planlıyoruz. Bu yönüyle ele alındığında ANIMALL ANTALYA'nın Türkiye'nin tek ve en büyük uluslararası hayvancılık fuarı olacağını ifade etmekten gurur duymaktayız" diye konuştu.

BÜYÜK DESTEK - Ayrıca Fuar boyunca yine uluslararası ölçekte sektörel tartışma ve bilgilendirme toplantıları düzenleneceği bilgisini veren DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz, son olarak şu değerlendirmeyi yaptı: "Tabii önümüzde dokuz ay var. Fakat biz çözüm ortaklarımızla birlikte çok yoğun bir çalışma ortamına girdik. Kısa bir süre içerisinde Antalya ve Ankara'da ayrı ayrı iki Danışma Kurulu hazırlıyoruz. Bu toplantılara Türkiye hayvancılık sektörünün en önde gelen temsilcileri katılacak. Bu arada Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile birlikte hayvancılık camiasının büyük desteğini görüyoruz. Bu vesile ile kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İzleyen günlerde yeni ve güncel gelişmeler hakkında kamuoyumuzu bilgilendirmeye devam edeceğiz." // EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.