• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ankara 17 °C

Türkiye’nin %61’i Sosyal Medyada

Türkiye’nin %61’i Sosyal Medyada
İstatistiklere yansıyan son rakamlara göre internet kullanıcısı sayısı dünya çapında 4 milyara ulaştı

İstatistiklere yansıyan son rakamlara göre internet kullanıcısı sayısı dünya çapında 4 milyara ulaştı. İnternet kullanıcı sayısındaki artışa bağlı olarak sosyal medya kullanıcısı sayısı da artış gösterirken, sosyal ağları kullananların sayısı 3.2 milyar oldu. Bu da dünya nüfusunun %42’lik dilimine tekabül ediyor. Bir internet kullanıcısı günde ortalama 6 saat civarında interneti kullanırken, sosyal medya ağı Facebook en büyük sosyal ağ olma özelliğini koruyor. Dijital Dönüşüm Danışmanı ve Me Consultancy kurucusu Murat Erdör, sosyal medya ağlarının mevcut durumları ve hayatımızın bir parçası haline gelen bu ağlarla ilgili istatistiklere yansıyan ilginç bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

SOSYAL MEDYADA EN FAZLA ZAMAN GEÇİREN ÜLKE FİLİPİNLER

Sosyal medyada en fazla zaman geçiren ülke ise 3 saat 57 dakikalık bir ortalama ile Filipinler. Filipinler’i, Brezilya ve Endonezya takip ediyor. Türkiye’de ise bir sosyal medya kullanıcısı ortalama 2 saat 24 dakikasını sosyal medyaya harcarken, sosyal medya kullanıcısı sayısında yüzde 6 oranında bir artış gözlemleniyor.

TÜRKİYE’NİN %61’İ SOSYAL MEDYA KULLANICISI

Türkiye’de ise 81 milyonluk nüfusun %67’si internete erişim sağlıyor. Türkiye’de toplamda 55 milyon civarında internet kullanıcısı mevcut. Öte yandan toplam ülke nüfusunun %61’lik dilimi sosyal medya kullanıcısı. Bu oran ülkemizde 51 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu gösteriyor.

ABD’DE FACEBOOK VE YOUTUBE ÜST SIRALARDA

Amerika’da en fazla rağbet gören ve kullanım oranı yüksek iki ağ sırasıyla YouTube ve Facebook olarak sıralanıyor. ABD’de yetişkinlerin %73’ü YouTube kullanırken, %68’i Facebook, %35’i Instagram, %29’u Pinterest, %27’si Snapchat, %25’i LinkedIn, %24’ü düzenli olarak Twitter kullanıyor.

FACEBOOK EN BÜYÜK SOSYAL AĞ OLMA ÖZELLİĞİNİ KORUYOR

Mark Zuckerberg tarafından 2004 yılında “The Facebook” olarak isimlendirilen Facebook’un dünya genelinde 2.2 milyar kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcı sayısının 1.4 milyarı her gün düzenli olarak platforma giriş yapıyor. Facebook’a her gün 300 milyon civarında fotoğraf yükleniyor. Facebook kullanıcılarının ortalama olarak %30’u 25-34 yaş arasındaki bireylerden oluşuyor. Her ne kadar düşüşte olduğu ifade edilse de Facebook en büyük sosyal ağ olma özelliğini koruyor. Facebook kullanıcılarının yüzde 44’ü kadınlardan, yüzde 56’sı ise erkeklerden oluşuyor. Türkiye ise 51 milyon kullanıcıyla dünya genelinde 9. sırada yer alıyor.

YOUTUBE EN ÇOK KULLANILAN VİDEO PAYLAŞIM SİTESİ

YouTube’a her ay 1.5 milyardan fazla giriş yapılıyor. İzleyiciler YouTube videolarını izleyerek günde ortalama 1 saat harcıyor. Ortalama olarak, YouTube’a her dakika 300 saat video yükleniyor ve her gün 5 milyardan fazla video izleyiciler tarafından görüntüleniyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteren YouTube, dünya genelinde Facebook’tan sonra en yaygın ağ olarak göze çarpıyor.

INSTAGRAM’IN EN YAYGIN KULLANILDIĞI ÜLKE İSVİÇRE

Instagram’ın 800 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Oluşturulduğundan beri, 40 milyardan fazla fotoğraf paylaşıldığı Instagram’da günlük aktif kullanıcı sayısı 500 milyonu geçiyor. Ortalama olarak, günlük 95 milyon fotoğraf Instagram’a yüklenirken, her gün yaklaşık 4.2 milyar fotoğraf beğeniliyor. Instagram kullanıcılarının büyük çoğunluğu 18 ila 29 yaş arasındaki bireylerden oluşurken, kullanıcılarının% 32'si üniversite öğrencisi olduğu göze çarpıyor. Instagram’ın en yaygın kullanıldığı ülke İsviçre. Türkiye ise Instagram kullanımında 5. sırada yer alıyor.

KARİZMASINI SÜRDÜREN AĞ TWİTTER

2006 yılında 14 kişilik bir yazılım ekibi tarafından kurulan ve efsaneye dönüşen Twitter’ın aylık 330 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunuyor. Twitter’ın aktif kullanıcılarının 70 milyon ABD’de yaşıyor. Günlük aktif kullanıcısı sayısı yaklaşık 100 milyon olan Twitter’da her gün 140 milyondan fazla tweet atılıyor. Her twitter kullanıcısının ortalama 208 takipçisi olduğu istatistiklere yansırken, 550 milyon hesabın en az bir tweet gönderdiği bildiriliyor.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.