• BIST 9524.59
  • Altın 2492.158
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.6988
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Ankara 16 °C

Turizm Öğrencilerine Mezun Olmadan İstihdam İmkânı

Turizm Öğrencilerine Mezun Olmadan İstihdam İmkânı
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi III. Kariyer Günleri Etkinlikleri,

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi III. Kariyer Günleri Etkinlikleri,  THY ve İZFAŞ gibi kurumlar ile birlikte turizm sektöründe öncülük eden 70 civarı işletme ile çok sayıda sektör temsilcisinin katılımıyla tamamlandı.

Öğrencileri sektör temsilcileriyle bir araya getiren etkinlikte, İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdür Yardımcısı Emin Dank, Çiğli Hizmet Merkezi Müdürü Funda Özsan da hazır bulundu.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Kariyer buluşması, İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Emre Güler’in moderatörlüğünde,  İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay, İKÇÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nil Sonuç’un konuşmacı olduğu  “Turizmde Teknoloji ve İnovasyon” paneliyle başladı.

“İSTİHDAM ADINA ÖRNEK ETKİNLİK.”

Açılışta konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen kariyer günlerinin İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen önemli etkinlikler arasında yer aldığını ifade etti. Prof.Dr.Gökçe,” Her geçen yıl kapasitesi ve sağladığı istihdam olanakları ile büyüyerek gelişmekte olan Turizm Fakültesi kariyer günleri etkinlikleri,  üniversite sektör iş birliği konusunda örnek teşkil etmektedir” dedi. 

“ÖĞRENCİLERİMİZİN KARİYER DANIŞMANIYIZ.”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ise öğrencilerinin mezun olduktan sonraki kariyer planlaması adına sektörle yakın ilişkiler kurduklarını vurguladı. Prof.Dr. Akbaba, “Biz fakülte olarak öğrencilerimize sadece nitelikli öğrenim sunma sorumluluğu hissetmiyoruz. Aynı zamanda mezuniyet sonrasında istihdam olanakları yaratma konusunda da kendimizi sorumlu hissediyoruz. Öte yandan sektörle her alanda iş birliğine yönelik imzaladığımız üniversite-sektör iyi niyet protokolü de sektörden yoğun ilgi görmektedir. Öğrencilerimizi istihdam eden işletmelerin bize ulaşarak öğrencilerimizden ne kadar memnun olduklarını özellikle ifade etmeleri bizi ziyadesiyle memnun ediyor.” diye konuştu.

“İZMİR VE TURİZM”

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir ili turizmi ile ilgili istatistiki bilgiler sunarken, İzmir’in sahip olduğu değerleri ve il kültür ve turizm müdürlüğü olarak yapılan çalışmaları anlattı. İzmir’de turizm potansiyeli, turizm yatırımlarının mevcut durumu ve gelecekteki turizm gelişim ve yatırım projeleriyle Müdürlüğün katılım gösterdiği yurt içi ve yurt dışındaki tanıtım faaliyetlerinden istatistiki bilgiler sundu.

“ÇAĞIMIZIN YENİ MESLEKLERİ”

Sektör adına bilgi aktaran Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay da dijitalizasyonun otelcilikte kariyer planlaması üzerine yansımalarından bahsetti ve bu anlamda çağın yeni meslekler ortaya çıkardığını vurguladı. Tulunay, bir işletmenin nitelikli insan kaynağı yaratmaya yönelik çalışmalarının en değerli yatırım olduğunu önemle belirtti, öğrencilere sektörel profesyonel deneyimleriyle ilgili paylaşımlarda bulundu. 

 “TURİZMDE DİJİTALLEŞME”

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Nil Sonuç ise Türkiye’de ve dünyada dijitalizasyonun turizm sektörüne etkisi, turizmdeki uygulamaları ve yansımalarından örnekler veren bir sunum gerçekleştirdi.

Panel sonrası geleceğin başarılı şefleri arasında yer almaya aday İKÇÜ’lü  Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü birinci sınıf öğrencileri, sembolik şef önlüklerini giyerek sektöre ilk adımı attı. Gün boyu fuaye alanında devam eden kariyer buluşmasında, stantlarda yer alan konaklama işletmeleri, seyahat acentaları, eğitim, kariyer ve staj danışmanlık firmalarından gelen yöneticiler, turizm öğrencileri ile staj, çalışma imkânları ve eğitimlerle ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.  /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.