• BIST 9094.06
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İstanbul 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 20 °C

Tarihi Aya Vukla Kilisesinde Tiyatro Oyunu

Tarihi Aya Vukla Kilisesinde Tiyatro Oyunu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 37. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri 8 Mart Cuma günü saat

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen  37. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri 8 Mart Cuma günü saat 20:00’da  Tiyatrohane’nin “Sürüm 1.9.84” isimli oyunuyla başlıyor. Oyun Basmane’de yer alan ve 1886 yılında inşa edilen Aya Vukla, diğer adıyla Aziz Vukolos Kilisesi’nde ücretsiz olarak oynanacak. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

GEORGE ORWELL “1984” adlı romanı kaleme aldığında 2. dünya savaşı bitmiş ve soğuk savaş yılları başlamıştı. kapitalizm ve sosyalizm arasındaki bu savaş dönemin düşünür ve sanatçılarında karamsar bir korkutucu bir gelecek tasarımına sebep olmuştur. George ORWELL’in “1984” distopyası 1984 yılında gerçekleşmemiş olsa bile yaratmış olduğu otorite ve korku figürleri ile günümüzde sanat ve edebiyat dünyasında halen etkisini sürdürmektedir.

21. yüzyıl internet teknolojileri, gelişmiş bilgisayarlar, dijital veri akışının hızı ve mobil iletişim araçları sayesinde belki “1984” distopyasının teknolojisini çok gerilerde bıraktık, ama korkularımız bitti mi? Her an kameralar ile gözlendiğimize dair duyduğumuz huzursuzluk, kendi elimizle paylaştığımız video ve fotoğraflar “Büyük Birader”in bizi izleme metodlarını yeni bir boyuta getirdi. 

“Sürüm: 1.9.84” : George Orwell’in “1984” tasarımını 2084 yılına taşıyarak yakın gelecekte teknolojinin esiri olan 21. yüzyıl insanının ne tür bir dünya tasarımı ile karşı karşıya kalabileceğini tartışmaya açıyor.

İngiliz roman yazarı George Orwell tarafından yazılan “1984” adlı roman Tiyatrohane Dramaturgi Ekibinde yer alan 5 kişilik ekip tarafından güncel bir bakış açısı ile sahneye uyarlanmıştır. Tüm teknolojik gelişmeler ve değişen dünyanın gerçekleri ışığında “Sürüm 1.9.84” oyunu Erk Bilgiç’in çarpıcı rejisi ve Monique Masius’un koreografileri ile seyirciyi derinden sarsıyor.  /EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.