• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 7 °C
  • İzmir 7 °C
  • Ankara 2 °C

Piyangocular isyan etti: ‘ Şubemizi kapatmayın’

Piyangocular isyan etti:  ‘ Şubemizi kapatmayın’
Varlık Fonu’nun, Milli Piyango İdaresi Konak Şubesi’ni kapatma kararı alması, milli piyango satıcılarını harekete geçirdi.

Varlık Fonu’nun, Milli Piyango İdaresi Konak Şubesi’ni kapatma kararı alması, milli piyango satıcılarını harekete geçirdi. Şube önünde üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası Başkanı Paşa Çakmak, kararın bayileri mağdur edeceğini savundu.

Şubenin kiralık olması gerekçesiyle 19 Temmuz’dan itibaren faaliyetinin sonlandırılacağını kaydeden Çakmak, ‘İdarenin faal, geniş bir kitleye hizmet veren şubesinin kapatılması, kanaatimizce doğacak gelir kaybı nedeniyle kurumun menfaatine de olmayacaktır’ dedi.

Konak Şubesi’nin İzmir’in yanısıra Manisa ve Uşak bayilerine de hizmet verdiğini hatırlatan Çakmak, ‘ Burası idarenin en eski ve en büyük şubelerden biri. Bölgede 600 adet sayısal  bayi ve bin adet seyyar ve sabit piyango bayi Konak Şubesine bağlı olarak çalışıyor. Şube, şehrin en merkezi yerinde her türlü toplu taşıma aracı ile en kolay ve kısa sürede ulaşılabilecek konumdadır.  mesafededir. Şimdi biz işlemlerimiz için Karşıyaka şubesine gideceğiz. Bu ulaşım ve zaman açısından bizi çok zorlayacak, tüm üyelerimizi, özellikle engelli ve yaşlı bayilerimizi mağdur edecektir.’ diye konuştu.

Mülk sahibi SGK

Şubenin kira ödediği kurumun Sosyal Güvenlik Kurumu  olduğuna dikkat çeken Paşa Çakmak, ‘Bir kamu kurumunun diğer  kamu kurumuna kira ödemesi gider kabul edilemez. Konak Şubesi idarenin iş hacmi en yüksek, Ege Bölgesi’ndeki  ihtiyacın en az üçte ikisini karşılayan şubesidir. Kapatılması ile idare de gelir kaybı yaşayacaktır.   Varlık Fonu yine aynı gerekçe ile işyeri kiralık olan  Bahçekapı, Antalya, Sakarya, Balıkesir gibi önemli şubelerini de  kapatma kararı almıştır. Bu gelişmelerden anlaşılacağı üzere,  idarenin kurulmasına vesile olan ilk ve en kıymetli şans oyunu Klasik Piyango Bileti gözden çıkarılmış, satışa aracılık eden vefakar bayilerimiz sahipsiz bırakılmıştır.  Ülkemizde 10 bini aşkın bayi geçimini Piyango ve Hemen – Kazan bileti satarak sağlamaktadır. Şans Oyunları Lisansı’nın devredilmesi suretiyle özelleştirilecek Milli Piyango İdaresi,  özelleştirmeden önce gerekli tedbirleri almazsa işsizler ordusuna binlerce kişi daha katılacaktır’ dedi.

Vefa Borcu

Felirinin  sosyal projelere aktarıldığı  Milli Piyango İdaresi’nin özelleştirilmesi sürecinde bayilerin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başkan Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Bayilerimizin haklarının korunması, her türlü zorlu hava koşullarında ve yurdun her yerinde bilet satışına aracılık eden üyelerimizin  mağdur edilmemesi Milli Piyango İdaresi’nin vefa borcudur.

 

Sayın Cumhurbaşkanımızın esnafın yanında olduğunu bildiğimiz için kendisine sesimizi duyurmak istiyoruz. Devletimizi  vergi kaybına uğratmamak için, gelir kaynağımız  olan Milli piyango biletlerimizin satışına, son güne kadar devam edeceğimizi belirtmek isteriz.

Bu nedenle, özellikle engelli bayi ve vatandaşlarımızın  durumu dikkate alınarak en azından özelleştirme süreci tamamlanana kadar Konak Şubesi’nin faaliyetine mevcut adresinde devam etmesinin sağlanmasını istiyoruz. Bu yönde İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Odası olarak da üzerimize düşen her türlü katkıyı sunmaya hazırız’

 

                                                                                                          

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.