• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ankara 9 °C

Miraç Kandili Aliağa’da İdrak Edildi

Miraç Kandili Aliağa’da İdrak Edildi
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen ‘Miraç Kandili’ gecesi Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan özel bir programla idrak edildi. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği programa peygamber aşığı binlerce Aliağalı katıldı. 

ALİAĞA’DA UNUTULMAZ KUR’AN GECESİ

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Miraç Kandili’ özel programında; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, Dünya Ezbere Kur’an Okuma Birincisi Muhammed Said Tusi, Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin, Muharrem Şahin, İlahileriyle ünlü Abdurrahman Önül yer aldı. Programa konuk olan hafızlar katılımcılar unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşattı. 

ALİAĞALILAR ENKA SALONUNA AKIN ETTİ

Yaklaşık üç saat süren programa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, Aliağa Cumhuriyet Savcısı Adem Akgün, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. Enka Salonunda gerçekleşen programda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcıları kapıda karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Serkan Acar, konukların kandilini kutladı. Program öncesinde içinde gül lokumu, kandil simidi ve mevlit şekeri olan beş bin adet kandil paketi de program öncesinde vatandaşlara ikram edildi. 

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ’UN DOYUMSUZ SOHBETİ MEST ETTİ

Ellerin semaya açıldığı, duaların ve ibadetlerin sıklaştığı, işlenen sevapların katlandığı ‘Miraç Kandili’ özel programı Dünya Kur’an Okuma Birincileri Faruk Şahin ile Muharrem Şahin’in Fetih Suresi ve Rahman Suresini okumalarıyla başladı. Ardından Hafız Selman Okumuş, gerçekleştirdiği doyumsuz dini sohbeti ile katılımcıların kalp dünyasına hitap etti.

MİNİKLERE BÜYÜK ALKIŞ

Hafız Okumuş tarafından sahneye çıkartılan sekiz yaşlarındaki Miray Ada Tanyel ve Ömer Faruk Akyar, okudukları sureler ile katılımcılardan büyük alkış aldı. Hafız Okumuş, programın bir bölümünde salondaki tüm çocukları sahneye davet etti. Çocuklarla sohbet eden Hafız Selman Okumuş, miniklere hediyeler verdi.

ABDURRAHMAN ÖNÜL DUYGU YÜKLÜ ANLAR YAŞATTI

Kur’an gecesi ilahileriyle ünlü Abdurrahman Önül’ün gerçekleştirdiği ilahi dinletisi ile devam etti. Abdurrahman Önül, okuduğu ilahilerle katılımcılara gecenin manevi huzurunu yaşatırken semazen ekibi de ilahilere eşlik etti. Katılımcılar, Abdurrahman Önül’ün söylediği ilahilerde zaman zaman duygu yüklü anlar yaşadı.

MUHAMMED SAİD TUSİ’DEN KUR’AN ZİYAFETİ

‘Miraç Kandili’ özel programına Dünya Ezbere Kur’an Okuma Birincisi Muhammed Said Tusi damga vurdu. Gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile gönüllere hitap eden Tusi, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Yürekleri titreten sesiyle Kur′ân okuyan Tusi, gecenin sonunda dakikalarca alkışlandı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “ALLAH, BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE TEKRARLARINI NASİP ETSİN”

Yaklaşık üç saat süren ‘Miraç Kandili’ özel programı yapılan hatim dualarıyla son buldu. Programın sonunda davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Okudukları Kur’an ve dualarla bizlere bu özel geceyi en güzel şekilde yaşatan hafızlarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim, bu gecenin feyzi ve bereketi hürmetine milletimizi tüm sıkıntılarından azad eylesin inşallah. Kandilimiz mübarek olsun. Allah, birlik ve beraberlik içerisinde tekrarlarını nasip etsin”

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ’TAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş ise şunları söyledi: “Çok anlamlı bir gece de çok güzel bir program oldu. Eller semaya kalktı. İran’dan Dünya Kur’an Okuma Birincisi Hafız Muhammed Said Tusi, bizlere muhteşem bir Kur’an ziyafeti sundu. Genç hafızlarımız Faruk Şahin ve Muharrem Şahin Kur’an okudular. Abdurrahman Önül ise ilahilerin içindeki sözlerin yaşandığı yere gitti. Annem okudu, annelerin gönlünü yaptı. Mescidi Aksa dedi, Mescidi Aksa’ya gittik. Medine dedi, Medine’de bulduk kendimizi. Miniklerin yaptığı dualar özellikle bizi çok etkiledi. Bizlere bu anlamlı ve güzel geceyi yaşatan başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum”  /EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-mirac-kandili-idrak-edildi-21.jpgaliaga-belediyesi-mirac-kandili-idrak-edildi-33.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.