• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 19 °C

Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde Kaba İnşaat Tamamlanma Aşamasına Geliyor

Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde Kaba İnşaat Tamamlanma Aşamasına Geliyor
​Aliağa Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde Çaltılıdere Mahallesi’nde projelendirilen İzmir’in tek Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nde kaba inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Gündüz, Kamu Ruhsatlandırma Daire Başkanı Ahmet Zengin, Birim Amiri İbrahim Ekinci, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı Hüseyin Bozdemir, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ve Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Engin Basmacı ile birlikte kaba inşaatı tamamlanma aşamasına gelinen hastanede incelemelerde bulundu. 

Hastanenin yapım ve faaliyet aşaması hakkında değerlendirmelerde bulunan heyet daha sonra inşaat sahasını gezdi. Aliağa’nın ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda bir kent olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sanayi yatırımlarının ağırlıkta olduğu Aliağa’da hayata geçirilen Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin bölgeye birçok açıdan önemli katkılar sağlayacağını söyledi. 

Hastane kaba inşaatının yapımını Aliağa Belediyesi olarak üstlendiklerini de ifade eden Başkan Serkan Acar, “Bir ilçe Belediyesi olarak elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyduk. İmar uygulamaları ve proje çalışmaları ile birlikte kaba inşaat çalışmalarını iki yıl gibi sürede tamamlıyoruz” dedi.

C BLOK TAMAMLANDI
Dokuz Eylül Üniversitesi Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’ndeki inşaat çalışmaları Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrol ve koordinesinde yürütülüyor. Üç Bloktan oluşan projede C blokta betonarme ve tuğla duvar imalatları tamamlandı. A blokta son kat tabliyesi dökülecek. Tuğla duvar imalatı devam ediyor. B blokta ise betonarme imalatı devam ediyor. 

SAĞLIK YATIRIMI BÖLGEYE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın “2019-2024 Aliağa Gelişim Vizyonu” çerçevesinde projelendirilerek Dokuz Eylül Üniversitesi iş birliğinde başlatılan hastane yatırımı tamamlandığında bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. 52 bin 464 metrekare kapalı alana sahip 200 yatak kapasiteli tam donanımlı modern hastane Aliağa’ya olduğu kadar bölgenin de önemli bir sağlık üssü olacak. Tam donanımlı hastanede acil servis, mikrocerrahi, yanık ünitesi, fizik tedavi ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi gibi önemli birimler yer alacak. Hastalıklara tanı konulması açısından da ülke genelinde önemli bir merkez olacak. Hastane; E87 Uluslararası Karayolu üzerinde ve Kuzey Ege Otoyolu çıkışında bulunmasıyla önemli bir ulaşım bölgesinde yer alıyor. Hastaneye aynı zamanda denizden ve helikopterle ulaşım imkanı da bulunuyor. Hastane, çalışanlarıyla bölgede istihdama doğrudan, yan sektörlerle birlikte dolaylı katkısı olacak. Kaba inşaatı Şubat 2022’de tamamlanması hedeflenen hastane 2023’te hizmete girecek.

1-mesleki-ve-cevresel-hastaliklar-hastanesinde-kaba-insaat-tamamlanma-asamasina-geliyor.JPG

4-aliaga-belediye-baskani-serkan-acar.JPG

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.