• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 18 °C

Kaspersky Lab Güçlü Parola Oluşturmanın Sırlarını Paylaştı

Kaspersky Lab Güçlü Parola Oluşturmanın Sırlarını Paylaştı
2019 Parola Değiştirme Günü’ne dikkat çeken Kaspersky Lab güvenlik araştırmacıları internette verileri güvene
2019 Parola Değiştirme Günü’ne dikkat çeken Kaspersky Lab güvenlik araştırmacıları internette verileri güvene almak için benzersiz ve hatırlaması kolay olan parolaların düzenli olarak parola değiştirmeye kıyasla daha etkili olduğunu dile getirdi. Araştırmacılar, kullanıcıların kendilerine özel parolalar oluşturabilmesi için bazı basit yöntemler paylaştı. Güvenlik araştırmacıları ayrıca, parolaları hatırlama işini yükleyebileceğiniz parola yönetim araçlarını kullanmayı tavsiye etti.
 
Parolalar, internetteki hesaplarda kimlik doğrulamak için genel olarak kullanılan bir yöntem. Hem güvenli hem de hatırlaması kolay bir parola oluşturmak ise her zaman kolay değil ve çevrim içi hesaplara sahip insan sayısı arttıkça daha da zorlaşıyor. Unutmayacağınız basit parolaları kullanırsanız saldırganların bunları kırabilme riski de yüksek olacaktır. Karmaşık parolalar oluşturduğunuzda ise unutma olasılığınız yükseliyor. Bu nedenle bir ya da iki parola belirleyip bunları birçok web sitesinde kullanma eğilimine girebilirsiniz.
 
Kaspersky Lab araştırmacıları parolaların en büyük açığının birden fazla yerde kullanılması olduğunu düşünüyor. Geçtiğimiz günlerde 700 milyondan fazla e-posta adresi ve kırılan milyonlarca parolanın dağıtılması, farklı saldırılarda ele geçirilen verilerin kolaylıkla bir araya getirilebildiğini gösterdi. ‘Kimlik depolama’ adı verilen bu saldırılarda saldırganlar kurbanların e-posta/parola kombinasyonlarından faydalanarak aynı parolanın kullanıldığı diğer hesapları da ele geçiriyor.
 
Bu risk parolaları değiştirmekle değil güçlendirmekle azalıyor. Güçlendirme dendiğinde ise bu parolaları karmaşıklaştırmak yerine benzersiz hale getirmekten geçiyor.
 
“Güçlü bir parola ile ne kastedildiği konusunda bir karışıklık var. Günümüzde çoğu web sitesi en az sekiz karakterden oluşan, içinde büyük ve küçük harfler, rakamlar ve özel işaretler içeren karmaşık parolalar kullanılmasını talep ediyor. Çoğu kullanıcı bunların ‘güçlü’ birer parola olduğunu düşünüyor. Bu da ürkütücü olabiliyor.” diyen Kaspersky Lab Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Güvenlik Araştırmacısı David Jacoby, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güçlü parolalar ürkütücü olmak zorunda değil. Konuya güvenlik açısından baktığınızda, yalnızca size özgü olan ve tek bir hesapta kullanılan parolaların güçlü olduğunu görüyorsunuz. Parolaları benzersiz ve hatırlaması kolay hale getirmenin kolay yolları var. Böylece, yaşanan bir veri sızıntısında ele geçirilen bir parola diğer hesaplara girmek için kullanılamaz.Ayrıca, Kaspersky Password Manager gibi güvenli parola yönetim araçları bulunuyor. Bunlarla çok sayıda güvenli parola oluşturmak mümkün.”
 
BU ADIMLARLA BENZERSİZ, HATIRLAMASI KOLAY VE GÜÇLÜ PAROLALAR OLUŞTURABİLİRSİNİZ:
 
Adım 1: ‘Sabit serinizi’ (parolanızın değişmeyecek olan bölümü) oluşturun
 
1. Şarkı sözleri, bir filmden konuşmalar, ninni veya hatırlayabileceğiniz benzer bir şeyden bir ifade düşünün.
2. İlk üç ila beş kelimenin ilk harflerini alın.
 
3. Her harfin arasına @ / # gibi özel bir karakter ekleyin.
 
Şimdi tüm benzersiz parolalarınızı bu temele oturtabilirsiniz.
 
Adım 2: Bağlantı kurmanın gücünden yararlanın
 
• Çevrim içi hesaplar (Facebook, Twitter, eBay, arkadaşlık siteleri, internet bankacılığı, alışveriş veya oyun siteleri) için parola oluştururken, web sitelerinin aklınıza getirdiği ilk kelimeyi yazın.
• Örneğin Facebook için parola oluşturuyorsanız aklınıza logonun renginden ilk olarak “mavi” kelimesi gelebilir. Bu kelimeyi, isterseniz tamamı büyük harf olarak sabit serinizin sonuna ekleyin.
David Jacoby bunu şöyle açıklıyor: “Örneğin, düşündüğünüz ifade ‘Mini Mini Bir Kuş Donmuştu, Pencereme Konmuştu’ olsun. Kullanmak istediğiniz özel karakter # ise Facebook parolanız şuna benzer bir şey olacaktır: M#M#B#K#Dmavi Baktığınızda tamamen anlamsız veya sanki parolayı birisi size vermiş gibi görünüyor. Ancak bu tamamen size özel olduğundan parola oluşturma sistemini anlıyorsunuz. Siteyle bağlantılı kelimeyi de bildiğinizden hatırlaması da kolay oluyor.”
Parolaları yedekleme, hatırlama ve güvenli olarak otomatik doldurmanın en iyi yolu Kaspersky Password Manager gibi bir parola yönetim aracı kullanmak.Güvenli bir parola saklama ve koruma çözümü olan Kaspersky Password Manager, tüm çevrim içi hesaplarınız için güçlü ve benzersiz parolalar oluşturmanızı sağlıyor. Tüm parolalarınıza erişmek için sizin sadece ana parolayı hatırlamanız yetiyor. Kaspersky Password Manager’ın da aralarında olduğu en güvenli parola yönetim çözümleri güçlü şifreleme özelliklerine sahip. Verilerinizin diğer kişiler tarafından ele geçirilme ihtimali bu sayede çok düşük oluyor.    /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.