• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 22 °C

Kahve Molasının konuğu Mustafa Gök oldu

Kahve Molasının konuğu Mustafa Gök oldu
Aliağa’da 95.0 frekansında yayın yapan Sahil Radyo’da Kahve Molasının konuğu Eğitim İş İzmir 3 Nolu Şube Özlük Hukuk Sekreteri Mustafa Gök oldu.

Haber Müdürü Ediz Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu programda Mustafa Gök, pandemi sürecinde Eğitimde yaşanan sıkıntı ve sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Gök, ‘’ Yaklaşık bir buçuk yıl süren bir aranın ardından, 6 Eylül itibariyle tüm okulları yüz yüze eğitime açtık. Tabi okullar uzaktan eğitimde ki gibi problem ve sıkıntılarla açıldı . Problemlerin başında da çocukların okula uyum sıkıntısı vardı. 6 Eylül’de okullar açıldığında sanki bir buçuk yıldır çocuklar okula devam ediyormuş gibi. Çocukların akademik hiçbir ön hazırlığı yapılmadan davranış durumu değerlendirilmeden yüz yüze eğitime başladık. Tabi böyle olunca beraberinde bir çok problem geldi. Akademik problemin olduğunu zaten raporlar bize göstermişti. Çünkü uzaktan eğitime katılan öğrenci sayısı aktif olarak yüzde 20’lerde kaldı. Her ne kadar bu rakam iyimser gösterilse de bizler biliyoruz  rakamları’’ dedi.

Oryantasyon Çalışması Yapılmalıydı

Ne yapılmalıydı? sorusuna cevap veren Gök, öğrencilerin bir ay önceden okullara alınıp, Uzman psikologlar eşliğinde, Uzman rehber öğretmenler eşliğinde oryantasyon çalışması yapılması gerekiyordu. Öğrencilerin okullara uyum süreçleri bu şekilde olabilirdi. Örneğin şu anda Lise 9. Sınıfa giden bir öğrenci,  7. Sınıfı yarısına kadar okudu. 8. Sınıfı hiç görmedi ve liseye geldi. Benzer bir şekilde ortaokulda şuan 5. Sınıfta okuyan bir öğrenci 3. Sınıfı yarıya kadar gördü. 4. Sınıfı hiç görmedi ve öğrenci şu anda ortaokulda. Öğrencilerde ciddi bir uyum sorunu yaşanıyor.
Akademik anlamda olan gerileme bir şekilde telafi edilebilir ancak davranışsal problemlerin düzeltilmesi için öğrenciler o yaş gruplarını kaçırdılar ve bu noktada hepimizin üzerine velilerin, öğretmenlerin, bakanlığın üzerine çok büyük bir yük düşüyor’’ diye konuştu.

Öğretmenler içinde aynı sorunların yaşandığını belirten Gök, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen  Milli Eğitim Şurasında gizli gündem maddelerinden bir tanesi okul öncesi dini eğitim idi. Şuradan bu konuyla ilgili tasviye kararı çıktı. Okul öncesinde dini eğitimi artık dernekler, vakıflar STK’lar verilebilecek. Henüz resmileşmedi fakat çıkan karar bu şekilde. Okul öncesi eğitim somut bir dönemdir. Somut olarak çocuğa kalem ve defteri göstermeniz gerekir ki din soyut bir algıdır. Siz çocuklara soyut bir kavramı öğretmeniz mümkün değil. Şûradan çıkan kararlara Meclisten geçer geçmez hukuki yoldan müdahalemizi yapacağız’’ dedi.

Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunun en son şura açılışında Cumhurbaşkanı tarafından açıklandığını belirten Gök, ‘’  Milli Eğitim Bakanımız tarafından Meclise de yakın zamanda geleceği söylendi. Öğretmenler meslek kanunun içinde ne var bilmiyor. Basından öğrendiğimiz kadarıyla 10 yılını dolduran öğretmenler sınava girip uzman öğretmen olacaklar ve 1000 TL gibi bir maaş artışı alacaklar. 10 yılını dolduran uzman öğretmenlerde 20. Yılını doldurmuş oluyor sınava girecek ve baş öğretmen ünvanını alarak 2000 TL’lik bir zam alacak. Biz burada 10 yılını dolduran öğretmen olmasına kesinlikle temelden karşı çıkıyoruz. Çünkü 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu zaten her öğretmen uzmandır diyor. Baş öğretmenlik konusunda ise şunu söylemek istiyorum, bunu kesinlikle kabul etmiyoruz. Baş Öğretmen bir tanedir oda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Baş Öğretmenlik ünvanını bir hediye gibi öğretmenlere dağıtılmasını, sınava girin sizi baş öğretmen yapalım 2000 TL zam vericez denilmesini asla kabul etmiyoruz. Onun yerine kıdemli uzman öğretmen denilebilir’’ dedi.  
 

Okullarımız ikili eğitime geçebilir

Pandemi ile ilgili okullarda gerekli tedbirlerin alınmadığının altını çizen Mustafa Gök, Aliağa Ortaokulu binası yıkıldı. Şuan yeni bir bina inşaatı görünmüyor. Bina yıkıldı kaldı. Bu öğrenciler şuanda 40 kişilik sınıflarda ders işliyorlar. Aliağa’da böyle sıkıntıları birçok okulda yaşıyoruz. Sonuç olarak ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Önümüzdeki yıldan itibaren bir çok okulumuz ikili eğitime geçebilir’’

 

Eğitim Ertelenecek Bir Konu Değil

Program sonunda tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte canla başla öğrencilerimizin normal hayatlarına dönmeleri için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz diyen Gök, ‘’Daha fazlasını da yapacağız. Ancak velilerimizden bizlere destek ve yardımcı olmalarını istiyoruz. İl ve İlçedeki yetkililerden çözüm noktasında hızlı kararlar alınmasını bekliyoruz. Çünkü eğitim ertelenecek bir konu değil. Eğitimi bir ay sonra iki ay sonra devam ettirmemiz mümkün değil. Bir fabrika düşünün üretim devam ediyor ve siz bu üretimi erteleyemezsiniz. Üretimi ertelediğinizde ortaya yanlış ürünler çıkıyor. Ve bu bir milletin bir ülkenin geleceğini belirliyor. Daha somut daha kararlı adımlar atılmasını bekliyoruz. Öğrencilerimizin bir an önce sağlıklı koşullarda eğitim öğretime  kavuşmasına yardımcı oluruz’ dedi

 

Ege Basın Grubu

 

Aliağa Sahil Radyo Televizyon ve Medya Yayınları A.Ş
Demokrasi Meydanı Şehit Bülent Kula İş Merkezi
NO:1/18 Aliağa/İZMİR
0232 616 11 36 – 0532 492 50 95

 

www.radyosahil.com.tr (canlı yayın)
[email protected]
[email protected]
facebook.com/radyosahil95
instagram.com/radyosahil95
twitter.com/radyosahil95
youtube.com/radyosahil95

fbf7bfa1-0fc6-43f7-80ce-efd93f8f3e11.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.