• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 15 °C
  • Ankara 10 °C

İzmir'de Frankofoni Zamanı

İzmir'de Frankofoni Zamanı
İzmir Fransız Kültür Merkezi, 20 Mart'ta kutlanan Uluslararası Frankofoni Günü kapsamında şiir yarışmasından

İzmir Fransız Kültür Merkezi, 20 Mart'ta kutlanan Uluslararası Frankofoni Günü kapsamında şiir yarışmasından gastronomi, değişik atölyelerden konserlere kadar çeşitli Fransızca etkinliklere ev sahipliği yapacak.

 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Dünya çapında 106 ülkede, anadili Fransızca olan 300 milyon kişi tarafından, her yıl 20 Mart'ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Uluslararası Frankofoni Günü, Türkiye genelinde yüzlerce etkinliğe sahne olacak. İzmir'deki etkinliklerde ise renkli görüntüler yaşanacak. İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David “İnsanlar arasındaki ilişkinin köprüsü iletişimdir. Bu durumda dil öğrenmek günümüzde lüks değil bir ihtiyaç ve Fransızca, beş kıtada  konuşulan iki dilden biridir. Dünyada İngilizce’den sonra en çok öğrenilen ikinci dildir. Araştırmalara göre 2050 yılında  Fransızca konuşan insanların sayısı dünyada yaklaşık 800 milyonu bulacak. Bu yıl, Fransız dilinin bayramı olan Uluslararası Frankofoni Günü'nü, bir günle sınırlamayıp önümüzdeki aylarda da sürecek etkinliklerle kutlayacağız” dedi.

EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Bu kapsamda İzmir etkinliklerinden ilki,  Fransızca güzel telaffuz yarışması olacak. David,  İzmir Fransız Kültür Merkezi öğrencilerinin bu yarışmayla Fransızca konuşma yeteneklerini sergileyeceklerini söyledi.  21 Mart'ta ise lezzet şöleni yaşanacağını ifade eden David, “Gout de la France” adıyla Fransız mutfağından bir yemek mönüsü sunulacağını belirterek "Bu etkinlikler, Fransızca öğrenmeye yönelik çeşitli atölyeler ile Temmuz ayına kadar devam edecek. Herkesin seveceği bir etkinlik bulabileceğini düşünüyoruz. Eğlenerek öğrenilecek bu etkinliklere yine herkesin katılımını bekliyoruz” dedi. David, bu büyük topluğun parçası olmaktan ve Uluslararası Frankofoni Günü'nü İzmir'de kutlamaktan büyük mutluluk duyduklarının da altını çizdi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.