• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 20 °C

"İzmir Modayı Belirliyor"

"İzmir Modayı Belirliyor"
Shoexpo’da büyümenin gözle görülür olduğunu ifade eden Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, “İzmir modaya yön vermekten ziyade modayı belirliyor” dedi.


“İZMİR MODAYI BELİRLİYOR” 

Shoexpo’da büyümenin gözle görülür olduğunu ifade eden Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, “İzmir modaya yön vermekten ziyade modayı belirliyor” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen SHOEXPO–42. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, gelecek sezon modellerini vitrinlerden önce fuara taşıdı. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, tasarımları, modelleri görme olanağı sunan Shoexpo’da, yerli ve yabancı satın alımcılar üreticilerle bir araya geldi. 

Shoexpo’da büyümenin gözle görülür olduğunu ifade eden Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) Başkanı Faruk Hanoğlu, “İzmir, ‘modaya yön veriyor’ cümlesinden ziyade artık modayı belirliyor. Her kesime hitap eden tasarımlar artık İzmir’den çıkıyor. Biz el emeği ayakkabılar yapıyoruz. Amacımız kaliteli ürünü uygun fiyata vermek. Derdimiz sağlıklı, temiz ayakkabıyı en uyguna vatandaşımıza sunmak.” dedi. 

Bu yıl ayakkabı ve çantada rahat ayakkabı modellerinin ön plana çıktığını belirten Hanoğlu şunları söyledi: 

“Rahat giyimli, albenili, süslü ayakkabılar ilgi çekiyor. Türkiye’de ayakkabı tüketen insanların ihtiyaçları karşısında böyle bir akım oluştu. Geçmiş dönemdeki sert kösele ayakkabılardan insanlar artık rahatsız olmaya başladı. Eskiden bir çift ayakkabı alıp hayatlarını öyle geçiştiriyorlardı.Bunu yıktık. Herkes ihtiyacına göre ayakkabı alıyor. Erkek, kadın ve çocuk ayakkabılarında rahat tarza dönüş var..” 

RENKLİ VE RAHAT MODELLER

Yüksek tabanlı, işlemeli, bol renkli, metalik ve simli ayakkabılar fuarda ilgi çeken modeller oldu. 

Renkli sandaletler, kalın tabanlı topuklu ayakkabılar, stilettoların yer alması beklenen sezonda, parlak ayakkabılar yeniden dikkat çekecek. 

KOKULU AYAKKABILAR

Çocuk ayakkabılarında ise rahatlığın ve renklerin uyumu bir araya geldi. Özellikle rahat tabanlı ayakkabılar ziyaretçilerin ilgisini çekti. Fuara ilk kez katılan Brezilya’dan bir firma, yeni doğandan 38 numaraya kadar kokulu ayakkabılarını sergiledi. Yüzde yüz insan sağlığını koruyan; sağlıklı, alerji yapmayan bir yapıda hazırlanan ayakkabılar, özellikle çocuklu ailelerin dikkatini çekti. 

BU AYAKKABILAR SAĞLIK ÖDÜLLÜ 

Fuarda ayak sağlığını ön plana çıkaran, Türkiye’nin ilk ve tek dünya kalite ödüllü ayakkabıları da ilgi görenler arasında. Özel şekilde, çeşitli ayak hastalıklarına karşı hazırlanan tabanlıkların yer aldığı ayakkabılar, rahatlığın yanında şıklığı da barındırıyor. 

Çantada ise eğilim, geçmiş yıllarda olduğu gibi sırt çantası. Pullu taşlı şekilde tasarlanan özellikle deri çantalar önümüzdeki sezon da tercih edilecek./EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.