• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 17 °C
  • Ankara 15 °C

İKÇÜ’lü Araştırmacılara Harvard'lı Prof. Dr. Tannous’tan Jest

İKÇÜ’lü Araştırmacılara Harvard'lı Prof. Dr. Tannous’tan Jest
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sinir Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen konferansa

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sinir Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nce düzenlenen konferansa, ABD'deki Harvard Tıp Fakültesi Nöroloji Departmanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bakhos A. Tannous konuk oldu. Konferansta, kanser kök hücrelerinin tanı ve tedavide kullanımı hakkında tıp dünyasındaki son gelişmeler aktarıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

Harvard Tıp Fakültesi Nöroloji Departmanı Öğretim Üyesi, Nörobilim Merkezi, MGH Vektör Geliştirme Merkezi, Deneysel Terapötikler ve Moleküler Görüntüleme Laboratuvarı Direktörü Prof. Dr. Bakhos A. Tannous’un 'Cancer Stem Cells Diagnosis and Therapy: From Bench to Bedside' başlıklı konferansına, eczacılık fakültesi, tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi öğrencilerinin yanı sıra farklı üniversitelerden gelen akademisyenler de yoğun katılım gösterdi.

“'HEM ÜNİVERSİTEMİZ HEM DE ÜLKEMİZ AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Konferansın başında kısa bir konuşma yapan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanlığı görevine yeni başlayan Prof. Dr. Mutlu Aytemir, dünyanın önde gelen üniversitelerinin başında yer alan Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bakhos A. Tannous’u ağırlamanın heyecanını paylaştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Mutlu Aytemir, “Prof. Dr. Bakhos A. Tannous’u ağırlamanın gerek sağlık alanındaki güncel gelişmeleri takip etmek gerekse gelecekte gerçekleşecek iş birliklerine başlangıç olmasından hem üniversitemiz hem de ülkemiz açısından oldukça önemli olduğuna inanıyorum. Günümüzün bir gereği olarak sağlık alanında geliştirilecek yeni tanı ve tedavi yaklaşımları, ancak uluslararası arenada geliştirilecek multidisipliner çalışmalar neticesinde ortaya çıkabilecektir. TÜBİTAK Vizyon 2023 raporunda belirtildiği üzere, biyoteknoloji ve nanoteknoloji alanlarında son 20 yılda çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Gelişmiş ülkeler yeniliklerini ekonomik faydaya çevirmeyi başarmıştır. Türkiye sahip olduğu olanaklar ve vizyon ile kısa bir dönemde moleküler biyoloji, biyoteknoloji ve gen teknolojilerinde küresel bir güç haline gelme potansiyeline sahiptir. Bu da ancak yetişmiş, yerli, yetkin beyinlerle mümkün olabilecektir. İlk öğrencilerini bu sene alan İKÇÜ Eczacılık Fakültesi olarak ülkenin ihtiyacı olan çağın gereksinimine uygun mezunlar vermeyi, ilaç ve eczacılık alanında ulusal ve uluslararası arenada üniversitemizi öne çıkaracak projeler hazırlayarak bu projeleri ürüne dönüştürmeyi hedefledik.” dedi.

Sinir Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Galip Akhan da Prof. Dr. Tannous’un ziyaretinden ve İKÇÜ’ye olan desteğinden duyduğu mutluluğu ifade etti.

Konferansta, beyin kanserine yönelik tanı ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi ile ilgili olarak moleküler görüntüleme, gen tedavi, kök hücre ve immünoterapi alanlarında çalışmalar yapan sayısız patente sahip bilim insanı Prof. Dr. Tannous, deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

İKÇÜ’LÜ ARAŞTIRMACILARA PROF. DR. BAKHOS A. TANNOUS’TAN JEST

Prof. Dr. Bakhos Tannous, İKÇÜ’nün Şubat 2018'de Kalkınma Bakanlığı'na verdiği, Sinir Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKÇÜ-SAM) Altyapı Projesi'ne destek verdiğini, İKÇÜ-SAM ile iş birliği içerisinde olacaklarını ifade etti.

Prof. Dr. Bakhos Tannous ayrıca İKÇÜ’lü lisansüstü öğrencilerin ve araştırmacıların son teknolojileri öğrenmek ve araştırmalarını yürütmek üzere Harvard Tıp Fakültesi’ndeki laboratuvarında çalışabileceği müjdesini de verdi. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.