• BIST 9673.9
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Ankara 24 °C

Gökçealan Üzüm Festivali Gerçekleşti

Gökçealan Üzüm Festivali Gerçekleşti
Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk’un Gökçealan Mahallesi’nde düzenlendi
Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk’un Gökçealan Mahallesi’nde düzenlendi.  Selçuk’un Osmanca ve diğer üzüm çeşitleriyle ünlü mahallesi Gökçealan’da bu yıl ikinci kez düzenlenen festival bağbozumuyla başladı. Festivalde yarışmalar, eğlence ve lezzet bir aradaydı. 
 
Gökçealan Üzüm Festivali Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve protokol üyelerinin bir bahçeden üzüm keserek; sembolik olarak bağ bozumunu gerçekleştirmesiyle başladı. Protokol üyeleri tarafından dövülen keşkek vatandaşlara dağıtıldı. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı festival için kurulan ve üzüm başta olmak üzere yöresel ürünlerin satıldığı stantları tek tek gezerek; vatandaşlarla ilgilendi. Gökçealan’ın çocukları festivale özel kurulan şişme oyun parkında doyasıya eğlendi.
 
Gökçealan Üzüm Festivali’ne Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Selçuk İlçe Tarım Müdürü Mustafa Acargil, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk açılış konuşması Gökçealan Mahallesi Muhtarı Kaşif İz tarafından yapıldı. Kaşif İz konuşmasında Osmanca üzümünün Gökçealan’a has bir üzüm olduğunu belirterek; “Osmanca her şeyiyle yöremize has bir üzüm. Bu üzümü tanıtmak adına düzenlenen festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
BU TOPRAKLARIN HAKKINI VERMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
 
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı yaptığı konuşmada bu yıl ikinci kez düzenlenen Gökçealan Üzüm Festivali’nin birincisinin üzerinde bir performansla düzenlendiğini ve bunun her sene katlanarak devam edeceğini belirterek sözlerine başladı. Başkan Bakıcı; “Hedefimiz bu bereketli topraklarda yetişen ürünlerimizi en iyi şekilde tanıtmaktır. Bu topraklarda yetişen ürünler birinci sınıf nitelikli ürünlerdir. Bugün Selçuk’a baktığımızda mandalina, şeftali, nar, ayva, üzüm, incir, zeytin gibi ürünlerin hepsi dış piyasaya ihraç edilmektedir. Biz bu topraklarda yetişen bütün ürünlerimizin değerini bulması için ilgili tüm kurum ve sivil toplum örgütleriyle birlikte çalışmaya devam ediyoruz. 
 
Konuşmasında Selçuk’un tarihi yapısının üzerinde yaşayanlara bir sorumluluk getirdiğini belirterek; “Bu toprakların hakkını verebilmek için hepimize düşen görev çok çalışmaktır. Çalışırsak el ele verirsek başaramayacağımız bir şey yoktur. 
 
EN İYİ ÜZÜMLER SEÇİLDİ
 
Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından En İyi Yerel Çeşit Osmanca Üzüm Yarışması, En İyi Diğer Çeşit Üzüm Yarışması ve En İyi Yaprak Sarma Yarışması düzenlendi. Yarışmada Selçuk Tarım İlçe Müdürü Mustafa Acargil, Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şenol, Hasan Ali Albeyoğlu, Deppo Efes İşletme Müdürü Ömer Soysal, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Özkan Aracı, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Güller, Memiş Çerçi ve daha birçok ismin aralarında bulunduğu jüri üyelerinin verdiği puanlar yarışmaların dereceye giren isimlerini belirledi. Gökçealan Üüzm Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaların kazananlarına ödülleri protokol üyeleri ve festivale katkı sunun isimler tarafından verildi. 
 
Yarışmada dereceye giren isimler şöyle
 
Diğer Çeşit Üzüm Yarışması
1- Mehmet Üretmen
2- Emre Harmancıoğlu
3- Seyfi Kaya 
 
Osmanca Üzüm Yarışması
1- Mehmet Ovalıoğlu
2- Mehmet Bozdağan
3- İlker Özgüler
 
En İyi Yaprak Sarması
1- Belda Ergen
2- Fatma Zengin
3- Gonca Özgülen 
 
Yarışmaların ardından Selçuklular bir müzik ziyafeti yaşadı. Kültür ve Sanat Evi Müzisyenleri Neyzen Murat Gezer, Kamber Karameşe ve Duygu Aktaş söyledikleri türkülerle Selçuklular’a keyifli dakikalar yaşattı. Festivalde Selçuk Efes Folklor Ekibi de bir gösteri sundu. 
Gökçealan Üzüm Festivali’nin finalinde sahneye Fatma Meşe çıktı. Genç Sanatçı birbirinden güzel türkülerini Gökçealanlılarla birlikte söyledi. Başkan Bakıcı genç sanatçıyı tebrik ederek; çiçek ve Artemis Heykeli hediye etti.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.