• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 21 °C

Çanakkale Şehitlik Ziyareti İçin Kayıtlar Devam Ediyor

Çanakkale Şehitlik Ziyareti İçin Kayıtlar Devam Ediyor
Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile son üç haftada 8 bin Aliağalı Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada’yı ziyaret etti.

ÇANAKKALE ŞEHİTLİK ZİYARETİ İÇİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR

DÖRDÜNCÜ KAFİLE 13 NİSAN’DA UĞURLANACAK

KAYITLAR HİLAL MASADA DEVAM EDİYOR

Aliağa Belediyesi’nin organizasyonu ile son üç haftada 8 bin Aliağalı Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada’yı ziyaret etti. Mart ayı içerisinde üç ziyaret gerçekleştirilirken yoğun talep üzerine dördüncü kafile 13 Nisan 2019 Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndan Çanakkale’ye hareket edecek. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, her kafilede olduğu dördüncü kafilede de ziyaret süresince Aliağalılara eşlik edecek. 

10, 17 ve 24 Mart tarihlerinde 160 otobüsle ziyaretler gerçekleştiren Aliağa Belediyesi üç ziyarette toplam 8 bin Aliağalıyı Çanakkale Şehitliğine götürdü. Aliağalıların yoğun ilgi gösterdiği ziyaretler kapsamında dördüncü kafile 13 Nisan 2019 Cumartesi gecesi yola çıkacak. Dördüncü kafilede Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyaretlerine daha önce hiç katılmamış kişilere öncelik verilecek.

ÇANAKKALE ZİYARETLERİ RAMAZAN AYINDAN SONRA DA DEVAM EDECEK
Vatandaşlardan gelen talebe göre ziyaretler Ramazan ayından sonra da devam edecek. Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada’nın yanı sıra Anıtkabir gibi Türk Milletinin manevi duyguların yüksek yaşandığı mekânlara da ziyaretler yapılacak. 

TARİHE YOLCULUK
Aliağalılar günübirlik ziyaret ile Şanlı Türk Destanın yazıldığı topraklarda tarihe yakından tanıklık edecek. Rehberler eşliğinde; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının Görev Yaptığı Top ve Anıt, Gerçek Şehit Mezarlıklarının Olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57.Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliği ziyaret edilecek.

KAYITLAR HİLAL MASA’DA DEVAM EDİYOR
Aliağa Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Çanakkale şehitlik ziyaretlerine katılmak isteyen vatandaşlar merkez hizmet binası giriş katında hizmet veren Hilal Masaya kimlik fotokopileri ile şahsen müracaat edebilir. Helvacı ve Yeni Şakran’da ikamet eden vatandaşlar da Aliağa Belediyesi Hizmet Binalarında faaliyet gösteren Hilal Masa Birimine başvuru yapabilecek. Vatandaşlar ayrıca 153 numaralı Hilal Masa hattından bilgi edinebilecek. // EGE BASIN GRUBU


Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/canakkale-sehitlik-ziyareti-icin-kayitlar-devam-ediyor-2/

aliaga-belediyesi-canakkale-ziyareti-1.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(25)-001.jpg

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.