• BIST 9079.97
  • Altın 2301.089
  • Dolar 32.3484
  • Euro 35.109
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 22 °C

Başkan Serkan Acar, Hacıömerli’de Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Başkan Serkan Acar, Hacıömerli’de Mahalle Sakinleriyle Buluştu
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Hacıömerli Mahallesi’nin bölgede yapılan yatırımlar sayesinde hem sosyal hem de ekonomik olarak zenginleşeceğini söyledi.

Başkan Serkan Acar, Hacıömerli’de Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Hacıömerli Doğal Gaza Kavuşan Nadir Köylerden Oldu”

Bölgedeki Yatırımlar Hacıömerli’ye İvme Kazandıracak

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Hacıömerli Mahallesi’nin bölgede yapılan yatırımlar sayesinde hem sosyal hem de ekonomik olarak zenginleşeceğini söyledi. 

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Kaymakamı Ömer Karaman ve kurum amirlerinden oluşan mülki erkan Hacıömerli Mahallesi’ni ziyaret etti. Heyet, mahalle girişinde düzenlemesi Aliağa Belediyesi tarafından turistik bir görünüme kavuşturulan taş kahvede mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Üretici kadınlar tarafından açılan ve doğal ürünlerin satışa sunulduğu tezgâhı ziyaret edildi. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Başkan Serkan Acar, kadın girişimci Yıldız Topçu tarafından doğal soğuk sıkım yöntemiyle üretilen çitlembik yağını tadımını yaptı. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “HACIÖMERLİ DOĞAL GAZA KAVUŞAN NADİR KÖYLERDEN OLDU”
Hacıömerli’nin İzmir’de doğal gaza kavuşan nadir köylerden olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Hacıömerli, tüm köylerimiz gibi kıymetli bir köyümüz. Kısa bir süre önce Hacıömerli Mahallemizde doğal gaz hatlarımızın altyapısı tamamlandı. Hacıömerli, İzmir’de doğal gaza kavuşan nadir köylerden biri oldu. Su hatlarının yenilenmesi için İZSU çalışma yaptıktan sonra belediye olarak mahalle içinde yol tadilatlarını yaptık. Karanfil Sokak’ta mahalle sakinlerimiz için park yapımını tamamladık. Gelen talepler neticesinde taş kahvemizde teraslama çalışmamız oldu. Üretici kadınlarımızdan gelen talep doğrultusunda ürünlerini satabilecekleri Köylü Pazarı alanını kurduk. Eksiklerin giderilmesinin ardından üretici kadınlarımız burada satış yapabilecek. Kadınlarımız bu sayede ev ekonomilerine destek olabilecekler” dedi.  

BAŞKAN ACAR; “HACIÖMERLİ, EKONOMİK VE SOSYAL OLARAK ZENGİNLEŞECEK”
Hacıömerli Mahallesi’nin bölgedeki yatırımlar sayesinde hem sosyal hem de ekonomik alanda zenginleşeceğini ifade eden Başkan Serkan Acar, “Aliağa Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanesi’nin inşaat çalışmaları Hacıömerli Mahallesi’ne çok yakın bir bölgede devam ediyor. 200 yataklı hastanemizde tüm poliklinikler olacak. Hastane tamamlandığında bin 500’e yakın bir istihdam sağlayacak. Hem sağlık konusunda ciddi bir açığı kapatacak hem de bölgemizde istihdam konusunda ciddi bir faydası olacak. Yine yakın bir bölgede Ulaştırma Bakanlığımızın koordinesinde yat tersanesi çalışması devam ediyor. Yat tersanesinin 10-15 Bin kişilik istihdam sağlaması bekleniyor. Tüm bu yatırımlar Hacıömerli Mahallesi’ne hem sosyal hem de ekonomik anlamda ciddi bir ivme kazandıracağının göstergesidir. Mahalle sakinlerimizin bizden talep ettiği mesire alanı konusunda da çalışmalarımız devam ediyor; Mesire alanına önümüzdeki yaz ayında kavuşacağız. Halı saha bölgesine bir sosyal tesis kazandıracağız. Hacıömerli Mahallemiz, yapılan yatırımlar ve hizmetlerle ekonomik ve sosyal olarak zenginleşecek. Araziler çok daha değerlenecek; Arazilerinize sahip çıkın. Hacıömerli Mahallerimizin önünü tıkayan en önemli sorun 1964’ten beri devam eden mülkiyet davasıdır. Bu sorun da çözüldüğünde Hacıömerli inanıyorum ki çok ciddi bir gelişim sağlayacak” dedi.

KAYMAKAM ÖMER KARAMAN; “ALİAĞA HIZLI GELİŞEN BİR BÖLGE”
Hacıömerli Mahallesi’ndeki birlik ve beraberliğin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Aliağa Kaymakam Ömer Karaman ise, “Aliağa hızla gelişen bir bölge. Aliağa yalnızca sanayisiyle değil birçok alanda gösterdiği faaliyetlerle içerisinde büyük bir potansiyeli barındırıyor. Yapılan yatırımlar Aliağa’yı metropol haline getirecek” dedi.

MUHTAR SUAT URAL: “SERKAN BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Hacıömerli Mahalle Muhtarı Suat Ural ise Aliağa Belediyesi’nin mahalle içinde yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Mahallemizde yapılan yol, park, ova yollarının açılması, taş kahvenin düzenlenmesi, köylü pazarı ve tüm çalışmalardan ötürü Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a teşekkür ediyoruz” dedi. // EGE BASIN GRUBU

5-baskan-serkan-acar,-haciomerli’de-mahalle-sakinleriyle-bulustu.jpg8-baskan-serkan-acar,-haciomerli’de-mahalle-sakinleriyle-bulustu.jpg11-baskan-serkan-acar,-haciomerli’de-mahalle-sakinleriyle-bulustu.jpg7-baskan-serkan-acar,-haciomerli’de-mahalle-sakinleriyle-bulustu.jpg

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.