• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • İstanbul 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 20 °C

Bağışıklığı Güçlendiren Pitaya Meyvesi İnovasyonla Özel Karışıma Dönüştü

Bağışıklığı Güçlendiren Pitaya Meyvesi İnovasyonla Özel Karışıma Dönüştü
Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleri bakımından zengin olan pitaya meyvesine olan talep giderek artıyor.

Bağışıklığı Güçlendiren Pitaya Meyvesi İnovasyonla Özel Karışıma Dönüştü

Protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleri bakımından zengin olan pitaya meyvesine olan talep giderek artıyor. Meyve hakkında bilgi veren Diyetisyen Ahmet Kaya, ejder meyvesi olarak da bilinen ürünün bağışıklık güçlendirici özelliklerine dikkat çekti ve kullanım şekline dair önemli bilgiler paylaştı. Türkiye’deki üretici sayısı giderek artan meyve, Ar-Ge ve inovasyonla yeni ürünlere de dönüşüyor. Girişimci Osman Özcan Kılıçaslan tarafından geliştirilen pitaya meyveli macun, iç ve dış pazarda büyük talep görüyor.

Son yılların popüler meyvesi pitayanın Türkiye’de üretimi ve tüketimi giderek artıyor. Yüksek besin değeri ve farklı tadıyla kısa zamanda çok sevilen pitayanın içeriğine ilişkin bilgi veren Diyetisyen Ahmet Kaya, “Ejder meyvesi, protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengin bir meyvedir. C ve B vitaminlerini de içeren meyve, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini de barındırır. İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirirken yüksek kalsiyum miktarı ile de kemik gelişimine destek olur. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önler. Likopen içeren bu meyve, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür. Beslenme ve diyet listelerinde porsiyonuna uymak kaydıyla tüketimine müsade edebiliyoruz. Bu özel meyvenin 1 porsiyonu yarım pitaya olarak kabul ediliyor. Tüketirken mutlaka porsiyon kurallarına uymak gerekir. Çünkü meyveler içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, aşırı tüketilmesi halinde kilo artışına vesile olabilir.” bilgilerini paylaştı.

Pitaya İle Zengin Karışımlar Hazırlanabilir
Pitaya ile zengin karışımlar yapılabileceğini söyleyen Diyetisyen Ahmet Kaya, “Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiği bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde doğru ve dengeli beslenmek gerekiyor. Üzüm çekirdeği, zerdeçal, zencefil, 1 tatlı kaşığı bal veya dut pekmezi ile beraber hazırlanan macun kıvamındaki karışımlar, koronavirüs salgını döneminde harika bir bağışıklık artırıcı ve covid ile mücadelede mükemmel bir doğal savunma oluşturması açısından çok faydalı olacaktır.” dedi.

Yerli Üretim Pitaya Kullanılıyor Dünyaya İhraç Ediliyor
Yüksek miktardaki yerli üretim ve Ar-Ge çalışmaları, pitayanın inovatif ürünlere dönüşmesini sağladı. Girişimci Osman Özcan Kılıçaslan tarafından geliştirilen ejder meyveli macun iç ve dış pazarda yoğun talep görüyor. Ejder meyvesinden üretilen zengin karışımlı macunun Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Kılıçaslan, “Uzun uğraşlar sonucu ortaya çıkardığımız pitaya macunu iç ve dış pazarda yoğun talep görüyor. İhracat yaptığımız ülke sayısı her geçen gün artıyor. Körfez Bölgesi’nden distribütörlük talep eden birçok yatırımcıyla sözleşme aşamasındayız. Amacımız; yüksek ihracat rakamlarına ulaşarak Türkiye ekonomisine katkı sağlamak. Macunun içeriğinde yer alan başta ejder meyvesi olmak üzere tüm ürünleri yerli üreticilerden temin ediyoruz. Katma değerli bir iş yaparak çiftçiye de destek oluyoruz.” şeklinde konuştu.
Ar-Ge çalışmalarına ara vermediklerini ifade eden Kılıçaslan, pitaya macununun geliştirme ve çeşitlendirme sürecinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.