• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 23 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa Doğa, Tarih ve Bisiklet Turizmine Hazırlanıyor

Aliağa Doğa, Tarih ve Bisiklet Turizmine Hazırlanıyor
Aliağa Belediyesi kentin tarih, doğa ve bisiklet turizmine kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Aliağa Doğa, Tarih ve Bisiklet Turizmine Hazırlanıyor

Bisiklet ve Kamp Rotaları İçin Keşif Yapıldı

Aliağa Belediyesi kentin tarih, doğa ve bisiklet turizmine kazandırılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Çalışmalar kapsamında Belediye sınırları içinde bisiklet rotaları ve kamp alanları oluşturmak amacıyla Yeni Şakran, Aigai Antik Kenti, Uçan Su Şelalesi ve Güzelhisar Mahallesi güzergahlarında bisiklet gruplarının da katılımıyla rota belirleme turu düzenlendi. Aliağa Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen turda; Yörük köylerinden geçen tarihi destinasyonların ön plana çıkarılması, Eurovelo – 8 rotası üzerinde olan Aliağa’nın bisikletli turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, karavan, motorsiklet, kampçılık, izcilik, canyoning, ziplining, dağcılık, oriyentiring, gökyüzü gözlemciliği, fotoğrafçılık, yerel lezzet noktalarının oluşturulması, yöre halkının ekonomik kalkınmasına katkı sağlanması hedeflendi.

Gün boyu süren tura Bisikletli Ulaşımı Geliştirme Platformu (BUGEP) sözcüsü Mustafa Karakuş, Aliağa Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Karatekin, Ege Pedal Spor Kulübü temsilcisi Yusuf Hitit, Aliağa Motosiklet ve Bisiklet Spor Kulübü Derneği ile Pedalhane Kuzey Ege Bisiklet Platformu temsilcileri Osman Özcan, Baha Baygeldi, Cem Şahin, Dikili Bisiklet Kulübü temsilcisi Ozan Yılmaz ile Kamp Ege Doğa Sporları Derneği temsilcisi Tanju Altunsu katıldı. Yeni Şakran Mahallesi’nden başlayan rota ve kamp alanları belirleme turu Aigai Antik Kenti ve Uçan Su Şelalesi’nin ardından Güzelhisar Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde son buldu. 

BUGEP SÖZCÜSÜ MUSTAFA KARAKUŞ: “ALİAĞA’DA BİSİKLET YOLLARIYLA İLGİLİ MÜTHİŞ BİR GELİŞME VAR”
Türkiye’de bisikletli ulaşımın gelişmesi için uğraşan bir platform olduklarını belirten BUGEP sözcüsü Mustafa Karakuş, “Aliağa’da son yıllarda bisiklet yollarıyla ilgili müthiş bir gelişme var. Yeni yapılan yollara bisiklet yolu da ekleniyor. Bu çok hoşumuza gitti. Aliağa’da gerçekleştirdiğimiz gezide önce Aigai Antik Kenti’ne gittik. Antik kentin etrafında kamp ve bisiklet rotaları ve doğa yürüyüşü için uygun olabilecek alanlarda keşif çalışması yaptık. Uçan Su Şelalesi’nde ise piknik, kamp, doğa gezginleri, kuş bilimciler, fotoğraf sanatçıları için uygun alanlar gözlemledik” dedi.  

PEDALHANE KURUCUSU OSMAN ÖZCAN: “BİSİKLET VE KAMP ROTALRININ BELİRLENMESİ ADINA ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA OLDU”
Pedalhane Aliağa Temsilcisi Osman Özcan ise şunları söyledi: “Yeni Şakran, Aigai Antik Kenti, Uçan Su Şelalesi ve Güzelhisar Mahallesi güzargahında hem bisiklet hem de kamp rotalarının belirlenmesi adına çok önemli bir tur düzenledik. Yaptığımız gözlemleri en kısa zamanda raporlayarak Aliağa Belediyesi’ne sunacağız. Çalışmalarımızda bizlere destek veren Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çok teşekkür ediyorum”

ALİAĞA’NIN BİSİKLET YOLU AĞI GENİŞLİYOR
Aliağa, Avrupa Bisiklet Turizm Ağı Eurovelo’nın İzmir’in kuzey ayağında önemli bir yer tutuyor. Aliağa Belediyesi’nin son yıllardaki çalışmalarıyla kentteki bisiklet yolu uzunluğu yaklaşık 25 kilometreye ulaştı. 

aliaga-doga,-tarih-ve-doga-turizmine-hazirlaniyor-(1).jpgaliaga-doga,-tarih-ve-doga-turizmine-hazirlaniyor-(2).jpgaliaga-doga,-tarih-ve-doga-turizmine-hazirlaniyor-(3).jpg

//EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.