• BIST 9079.97
  • Altın 2300.464
  • Dolar 32.3187
  • Euro 35.088
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa Belediyesi’nden Örnek Pazar Yeri

Aliağa Belediyesi’nden Örnek Pazar Yeri
Vatandaşlarının daha sağlıklı, düzenli ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmelerini hedefleyen Aliağa Belediyesi, kentteki pazar yerlerini bölgeye örnek olacak kaliteye yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Aliağa Belediyesi’nden Örnek Pazar Yeri

Pazarcılar İçin Standart Kıyafet Uygulaması

Pazarcılara Tanıtıcı Kimlik Kartları

Vatandaşlarının daha sağlıklı, düzenli ve rahat bir ortamda alışveriş yapabilmelerini hedefleyen Aliağa Belediyesi, kentteki pazar yerlerini bölgeye örnek olacak kaliteye yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Aliağa Zabıta Müdürlüğü ile İzmir Pazarcılar Derneği iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında pazarcıların giyim kuşamına ilişkin standart oluşturulması amacıyla pazarcı esnafına yönelik tek tip kıyafet uygulaması hayata geçirildi. Zabıta ekipleri esnafa özel olarak tasarlanan tanıtıcı kimlik kartlarının dağıtımına başladı. Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri ve Atatürk Mahallesi Kapalı Pazar Yeri’nde başlatılan uygulamalar bölgede ilk olurken bu sayede hem pazar yerleri kurumsal bir görünüme kavuşuyor hem de vatandaşlar alış veriş yaptıkları esnafı tanıyabilme imkânı buluyor.

VATANDAŞLAR İÇİN DAHA DÜZENLİ PAZAR YERLERİ
Pazar tezgâhları sabahın erken saatlerinden itibaren Zabıta Ekiplerinin gözetiminde belirlenen alanlara vatandaşların rahatça alışveriş yapabileceği şekilde kuruluyor. Tezgâhların sarı çizgiler ile belirlenen sınırlar dışına çıkmasına izin verilmiyor. Bu sayede alışveriş yapan vatandaşlar için daha geniş alanlar oluşturuluyor. Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske ve sosyal mesafe kontrolleri devam ederken pazar giriş ve çıkışlarında el dezenfektan üniteleri bulunduruluyor.

İZMİR PAZARCILAR DERNEĞİ BAŞKANI FAYSAL ACAR: “TÜM İLÇELERİN ALİAĞA’YI ÖRNEK ALMALARINI ARZU EDİYORUZ”
Aliağa Pazar Yerleri’ndeki düzenlemelerin yaklaşık 8 ay önce başladığını belirten İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar, “Pazar yerlerindeki tezgâhların kullanımı için 12 yıldır tezgâh işleten esnafımıza Aliağa Belediyesi tarafından öncelik tanınarak hakları verildi. Şuan da esnafımıza tanıtım kartları ile beraber iş sırasında kullanabilecekleri kıyafetlerin dağıtımı yapılıyor. Pazar giriş ve çıkışlarında dezenfektan üniteleri bulunduruluyor. Tezgâh araları bir ambulansın rahatlıkla giriş ve çıkış yapabileceği şekilde düzenledi. Aliağa pazarını İzmir’in diğer ilçelerine göre çok daha düzenli ve başarılı buluyoruz. Tüm ilçelerin Aliağa’yı örnek almalarını arzu ediyoruz. Esnafın da fikirleri alınarak yapılan başarılı çalışmalardan ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür ediyorum” dedi. 

ALİAĞA BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRÜ MUSTAFA TAHİR ACAR: “TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR PAZAR OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”
Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar ise pazar yerlerinde yapılan düzenlemeler hakkında şunları söyledi: “Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın bölgemize örnek, Aliağa’ya ve vatandaşımıza yakışır, yönetmeliklere uygun bir pazar yeri talimatı doğrultusunda çalışmalarımıza yılbaşından itibaren süratle başladık. İlk olarak pazar yerindeki birtakım haksız işgallerin önüne geçtik. Düzen ve disiplin anlamında yenilikler yaptık. Yeni Mahalle Kapalı Pazar Yeri’nde ve Aliağa Kapalı Pazar Yeri’nde sözleşmeleri kesinleşen esnafımıza kimlik kartları ile kıyafetlerinin dağıtımına başladık. Devam edeceğimiz çalışmalarla sadece bölgenin değil Türkiye’de örnek bir pazar oluşturmayı hedefliyoruz. Kısa zaman için pazar yerlerimizde yapısal, görsel ve disiplin anlamında birtakım yenilikler daha yapacağız. Yapılan çalışmalarda büyük emek gösteren İzmir Pazarcılar Derneği Başkanı Faysal Acar ve ekibine teşekkür ediyorum”

// EGE BASIN GRUBU

7-aliaga-belediyesi’nden-ornek-pazar-yeri.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.