• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 22 °C

Aliağa 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Andı

Aliağa 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Andı
18 Mart Çanakkale Şehitleri, yurt genelinde olduğu İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen tören ve programlarla anıldı.

ALİAĞA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDI

18 Mart Çanakkale Şehitleri, yurt genelinde olduğu İzmir’in Aliağa ilçesinde de düzenlenen tören ve programlarla anıldı. 

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen resmi tören ile başladı. Törene Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Salman, İlçe Jandarma Komutanı Rıfkı Kulaksız, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, askeri erkân, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, stklar, şehit ve gazi yakınları ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve Aliağa kabristanlığında bulunan şehitlik ziyareti sonrası etkinlikler Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen anma programı ile devam etti. 

Aliağa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan anma programı okullar arası yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul müdürü Abdullah Aksoy yaptı. Türk milletinin Çanakkale’de tarihi bir direniş ve unutulmaz bir zafere imza attığını belirten Aksoy “Türk milletinin her ferdi, yöresi, kökeni ve mezhebi ne olursa olsun, Çanakkale semalarında yürekleri buluşturmuş, birlikte şahadet şerbetini içmiş, beraber hücuma kalkmış, aynı safta dua etmiş, birbirinin umudu olmuş ve vatanın selameti için emek vermiş ve kan dökmüştür. Sırtında adeta vatan coğrafyasının yükünü kaldıran Seyit Onbaşı’nın, Nusret Mayın Gemisiyle devleşen Tophaneli Yüzbaşı Hakkı’nın, askerlerine ölmeyi emreden Mustafa Kemal ‘in ve dönmeyi aklından bile geçirmeyen nice kınalı kuzuların manevi hatırası ve mirası sayesinde bağımsızlığımız korunmuştur” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Bilinmeyen Fotoğraflarla Çanakkale ve Aliağa Şehitlerim” isimli video gösterimi ekrana yansıtıldı. Program “Çanakkale Destanı” adlı şiirin okunması, solo türkü dinletisi ve drama gösterisi ile son buldu. Öğrenciler tarafından seslendirilen Çanakkale türküleri salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Programın bitiminde ilçe protokolü programı hazırlayan öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anma programının ardından protokol üyeleri şehit yakınları ile Öğretmenler lokalinde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Vatan uğruna canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve şükran ile andıklarının altını çizen Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, şehit ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-18-mart-canakkale-sehitlerini-andi/

aliaga-canakkale-sehitlerini-andi-5.jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(43).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.