• BIST 9079.97
  • Altın 2322.138
  • Dolar 32.3304
  • Euro 34.8834
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Ankara 14 °C

Ailelerin %42’si Üniversite Eğitiminde Yurt Dışını Tercih Ediyor

Ailelerin %42’si Üniversite Eğitiminde  Yurt Dışını Tercih Ediyor
HSBC Grubu’nun “Eğitimin Değeri: Daha Yükseğe” raporuna göre; dünya genelinde ailelerin %42’si çocuklarının üniversite eğitimini yurt dışında almasını istiyor.

HSBC Grubu’nun “Eğitimin Değeri: Daha Yükseğe” raporuna göre; dünya genelinde ailelerin %42’si çocuklarının üniversite eğitimini yurt dışında almasını istiyor. ABD, Avustralya ve Birleşik Krallık çocuklarını yurt dışında okutmak isteyen ailelerin en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor. Bir çocuğun yüksek lisans da dâhil olmak üzere yurt dışı üniversite eğitiminin toplam maliyeti ise 157 bin 782 dolar civarında

HSBC Grubu’nun 15 ülkeden 8 binin üzerinde ebeveyn ile gerçekleştirdiği araştırma; ailelerin, çocuklarının üniversite eğitimine ilişkin planlarına yönelik çarpıcı bulgular ortaya koyuyor. “Eğitimin Değeri: Daha Yükseğe” raporuna göre; dünya genelinde çocuklarının üniversite eğitimi için yurt dışı seçeneğini değerlendiren ailelerde artış yaşandı. Çocuklarının üniversite eğitimini yurt dışında almasını isteyen ailelerin oranı 2016 yılında %35 iken, bu yıl ailelerin beşte ikisinden fazlası (%42) çocuklarını üniversite eğitimi için yurt dışına göndermek istiyor.

Araştırmaya katılan ebeveynlerin yaklaşık yarısı (%49), yurt dışı üniversite eğitiminin çocuklarına sağladığı en büyük faydanın uluslararası bir kariyer olanağı olduğunu düşünüyor. Ebeveynler, yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi (%49) ile birlikte yeni deneyimler edinmek, farklı fikir ve kültürlerle tanışmanın (%48) da yurt dışı üniversite eğitiminin getirdiği kazanımlar arasında olduğunu ifade ediyor.

KENDİ ÜLKELERİ DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİ SAYISI 4,6 MİLYONU AŞTI

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) verilerine göre; Asyalı öğrenciler yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin %53’ünü oluşturuyor. Uluslararası Eğitim Enstitüsü (IIE) verilerine göre ise Çin’den geçen yıl 801 bin, Hindistan’dan 2015’te 64 bin ve Malezya’dan 64 bin öğrenci yurt dışına eğitim görmeye gitti.

Genel olarak bakıldığında; yurt dışında eğitim gören öğrenci sayısının 2017 yılında yükselmeye devam ettiği görülüyor. Yurt dışında eğitim gören öğrenci sayısının 2001 yılında 2,1 milyon iken, 2017 yılında 4,6 milyonu aştığı belirtiliyor.

YURT DIŞI ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ İÇİN EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKE ABD

ABD, çocuklarının üniversiteyi yurt dışında okumalarını isteyen ebeveynlerin yaklaşık her ikisinden birinin (%47) ilk tercihini oluşturuyor. ABD’nin ardından Avustralya (%40), Birleşik Krallık (%39), Kanada (%25) ve Almanya (%23) ise en çok tercih edilen ilk beş ülke arasında yer alıyor. Çocuklarının yurt dışı üniversite eğitiminde ABD’yi tercih eden ebeveynlerin %86’sı ülkenin mezunlar için sunulan iş imkânları bakımından iyi olduğunu düşünüyor. Birleşik Krallık’ı tercih eden ebeveynlerin %94’ü üniversite kalitesinin yüksek olmasını, Kanada’yı tercih eden ebeveynlerin %83’ü ise öğrenciler için yaşam kalitesinin yüksek olmasını referans gösteriyor.

YURT DIŞINDA EĞİTİMİN ORTALAMA TOPLAM MALİYETİ 157,782 DOLAR

Çocuklarının üniversite eğitimini yurt dışında almasını isteyen ebeveynlerin çoğunluğu (%73) kayda değer bir finansal katkı sağlamaları gerektiğini ve toplam eğitim maliyetinin ortalama 157 bin 782 dolar (71 bin 580 dolar lisans eğitimi, 86 bin 202 dolar yüksek lisans) olacağını öngörüyor. Ayrıca pek çok aile (%45) bir adım daha ileriye giderek çocuklarının öğrenim gördüğü ülkede gayrimenkul satın alımını değerlendirebileceğini belirtiyor.

Öte yandan ailelerin çocuklarının yurt dışında eğitim görmesi için harcama yapmaktan kaçınmamaları ev sahibi ülkelerin ekonomilerine büyük fayda sağlama potansiyeli taşıyor. IIE’nin araştırmasına göre; uluslararası yükseköğrenim öğrencileri ABD ekonomisine 2016 yılında 39,4 milyar dolar katkı sağladı. Bu da uluslararası yükseköğrenimi ABD’nin en büyük beşinci hizmet sektörü ihracatı haline getirdi.

AİLELER İÇİN PRATİK ADIMLAR

Yurt dışı üniversite eğitiminin sağladığı faydaları gözden geçirin: Üniversite eğitimini yurt dışında alması çocuğunuzun bağımsız olmasına ve iş imkânlarının artmasına yardımcı olabilir.

Maliyetler konusunda gerçekçi olun: Öğrenim ücreti, uluslararası seyahat, konaklama, günlük harcamalar ve kur dalgalanmaları gibi kalemlerin maddi etkilerini kapsayan bir plan yapın.

Planlama yapmaya erken başlayın: Eğitim için planlama ve birikim yapmaya erken başlanması, çocuğunuzun potansiyeline ulaşmasına ve maliyetlerin aile bütçesi üzerindeki etkisinin sınırlı olmasına yardımcı olacaktır. Profesyonel danışmanlık hizmeti almak planlama ve daha bilinçli seçimler yapmanıza destek olabilir./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.