• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 25 °C
  • Ankara 22 °C

Afrika Açılımı Büyüyerek Devam Ediyor

Afrika Açılımı Büyüyerek Devam Ediyor
Afrikalı iş insanlarıyla Türk ihracatçısını bir araya getiren 'Kıtalararası İşbirliği Zirvesi/Türkiye-Afrika Sektörler Arası B2B ve Fuar Organizasyonu' bu yıl 11-12 Şubat tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde 3. kez gerçekleşecek.

Afrikalı iş insanlarıyla Türk ihracatçısını bir araya getiren 'Kıtalararası İşbirliği Zirvesi/Türkiye-Afrika Sektörler Arası B2B ve Fuar Organizasyonu' bu yıl 11-12 Şubat tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde 3. kez gerçekleşecek.

HBS Uluslararası Organizasyon tarafından 2022 yılı içerisinde Kamerun’la başlatılan ‘Hedef Afrika’ açılımı, bu kez yedi ülkeyi içerisine alan daha kapsamlı bir organizasyonla devam ediyor. 11-12 Şubat 2023 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek organizasyonun iç kırılımında Fuar, B2B ve özel iş görüşmelerinin yanı sıra sağlık-kayak ve termal konseptli kış turizmi alternatif paketleri de bulunuyor. Afrikalı katılımcılar için 9 Şubat’ta başlayacak bu iş serüveni, 17 Şubat’a kadar devam edecek. Asıl program öncesinde, sağlık turizmi kapsamında hastane checkup muayeneleri, sonrasında ise özel iş buluşmaları, şehir ve boğaz turu ve günübirlik kış turizmi gezintileri ile dolu dolu, kazançlı ve keyifli bir organizasyon olması bekleniyor. 

İlk ikisi Kamerun özelinde hayata geçirilen organizasyonun 11-12 Şubat 2023’teki 3. etabında Benin, Fildişi Sahilleri, Gambiya, Gine, Kamerun, Senegal ve Togo ülkelerinde faaliyet gösteren firma ve iş insanları ağırlanacak. Organizasyonun üst başlığı, ‘Kıtalararası İşbirliği Zirvesi’ olarak kurumsal bir kisveye büründürülmüş zira Afrika ile başlatılan Hedef Koşusuna süreç içerisinde diğer kıtalarla da devam etme arzusu ve inancında olduklarını dile getiriyor HBS Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Sıraç Tanır.

Neden Afrika?

HBS Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Sıraç Tanır, Afrika'yı neden bu kadar öncelediklerini şu sözlerle aktarıyor: 'Afrika kıtası, yer altı zenginlikleri, denizyolu güzergahındaki avantajları, gelişime ve öğrenmeye açık yapısı, genç ve dinamik nüfusu, yatırım fırsatları, tüm bu avantajlarına nazaran dışa bağımlılığı, her sektörde var olan üst düzey ihtiyaçları, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kıta ülkeleriyle yıllar içerisinde geliştirdiği sağlam ilişkiler, resmi kurumların kıta ülkeleri ile olan ticarette sunduğu avantaj ve destekler, geçmişten gelen dini, sosyal ve kültürel bağlar, lokasyon ve lojistik olarak ülkemizin avantajları, ekonomik gelişmeler çerçevesinde Dünya'nın her bölgesinin bir hedef pazar haline gelmesi ve buna mukabil ülkemizdeki orta ve küçük ölçekli şirketlerin ihracat yapma hevesleriyle doğru orantılı gerçekleşen dış ticaret oranları ve tabi ki en önemlisi de cari açığın kapanmasına yönelik kısa sürede karşılık bulabilecek çok ciddi bir ihracat potansiyelinin varlığı... Tüm bu saydığımız nedenler, HBS Uluslararası Organizasyon olarak bizleri, yüksek bir motivasyonla çalışmaya, Dünya ile ekonomik ve ticari manada entegre olma yolunda daha çok gayret göstermeye, üretmeye, kendimizi ve bu yolda irade ortaya koyan iş insanlarını bir çatı altında toplayarak güç birliği oluşturmaya sevk etmiştir.'

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.